Ostali sportovi

Majdov: Nemam za čim da žalim

Majdov: Nemam za čim da žalim
Foto: Ilustracija | Majdov: Nemam za čim da žalim

Najbolji srpski džudista Nemanja Majdov nije uspio da odbrani titulu prvaka svijeta osvojenu prošle godine u Budimpešti. Reprezentativac Srbije eliminisan je na startu Svjetskog prvenstva koje se održava u Bakuu.

U katagoriji do 90 kg od šampiona iz Istočnog Sarajeva u maratonskom mečio bio je bolji francuski takmičar Aurelijan Dijes.

"Nije išlo onako kako je trebalo da ide. Na jednu stranu, naravno da sam razočaran, jer sam mnogo radio za ovo, a na drugu i nisam, jer je ovako sigurno bolje za mene, tako je Bog rekao. Ispao sam od Francuza u maratonskom meču na produžetke, koji je ukupno sa pauzama trajao 25 minuta, jer su se dešavale stvarno čudne stvari", kaže Majdov i dodaje:

"Na samom početku pukla mi je arkada, pa onda u nastavku opet, jer nisu mogli zaustaviti krvarenje i onda su mi napola zatvorili oko. Dešavalo se i to, da sam iskažnjavan od strane dotičnih, i na kraju i diskvalifikovan zbog treće kazne."

Majdov naglašava da su i porazi sastavni dio sporta, te da je ispred njega još mnogo velikih izazova u karijeri.

"Nemam za čim da žalim, živio sam ovaj san jednom i to niko ne može oduzeti. Ostavio sam dušu na strunjači i koliko god bio umoran, išao sam naprijed i nisam se u glavi predavao. Napravio sam i ja grešku, jer sam jedva iščekivao velike mečeve tipa polufinale, da se probude emocije, a nismo išli sa tim žarom od samog starta, kao da sam se čuvao za poslije. Tako je kako je, nekad si gore nekad si dolje, takav je život. Prihvatam sve stvari kao muškarac i kao šampion, isto kao što prihvatam i sve svoje uspjehe. Žao mi je što nismo uspjeli pisati istoriju i ovoga puta, ali još mnogo toga je ispred nas, a i mi nikada ne gubimo, mi pobjeđujemo ili učimo na lekcijama", zaključio je Majdov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije