Ostali sportovi

Maradona, Pele, Nole i Tajson u Banjaluci

Maradona, Pele, Nole i Tajson u Banjaluci
Foto: Velibor Tripić | Maradona, Pele, Nole, Tajson u Banjaluci

Na desnom krilu Dijega Armando Maradona, na lijevom Pele, u špicu Novak Đoković a leđa im čuva Majk Tajson.

Čast da ima ovakav tim iz snova svjetskog sporta ima Banjaluka i to zahvaljujući kolekcionaru nad kolekcionarima kako za njega kažu, Borislavu Vrhovcu koji je svoju bogatu riznicu dresova, rekvizita i brojne sportske opreme danas pokazao "Izložbom Međunarodnog sporta".

Ovo je druga postavka u Muzeju sporta u Sportskoj dvorani "Borik", nakon "Trofejne Banjaluke". Na ulazu vas prvo vas dočeka centralni dio i na njemu strašni trio sa početka teksta, "desetke" sa posvetom aposlutnih legendi svjetskog fudbala te kompletna oprema najboljeg tenisera svijeta. Odmah tu je i rukavica jednog od najboljih boksera svih vremena Majka Tajsona. Izloženi su i dresovi trofejne odbojkaške braće Grbić, Vladimira i Nikole, patika Ivane Španović, kapica Milorada Čavića, Lebrona Džejma, dresov i kopačka Lionela Mesija, Didijea Drogbe....

Vrhovac je kaže ispnuo sebi veliku želju da kolekciju sportskih memorabilija kojoj bi pozavidjeli navjeće svjetske metropole, prvo vidi njegov rodni grad.

"Cijeli život sam posvetio ovom trenutku. Toliko je toga, ne volim puno da pričam ali ovi dresovi su priča za sebe. Imao sam veliku želju da ovu izložbu poklonim gradu Banjaluka, da i oni najmlađi oni vide opremu svojih sportskih uzora i nadam se da će svako naći nešto za sebe", rekao je Vrhovac.

Na otvaranju izložbe su bili i slavni rukometaš Veselin Vujović, košarkašica Jadranka Ćosić Trkulja, linijski sudija u tenisu i Ozren Đurđević, predsjednik Skupštine Banjaluke Mladen Ilić, direktor SC Borik "Nenad Talić"...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije