Ostali sportovi

Margarita i Aleksandar: Jedna od najvećih ljubavnih sportskih priča

Margarita i Aleksandar: Jedna od najvećih ljubavnih sportskih priča
Foto: N.N. | Margarita i Aleksandar: Jedna od najvećih ljubavnih sportskih priča

Margarita Mamun (28) i Aleksandar Suhorukov (35) jedan su od najljepših najuspješnijihi parova u ruskom sportu.

Zajedno su više od 10 godina. 

Oboje su imali blistave karijere. Margarita Mamun je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru u pojedinačnom višeboju (2016.). Ruska gimnastičarka je sedmostruka prvakinja svijeta i četverostruka prvakinja Evrope (2013, 2015), osvojila je četiri zlatne medalje na Univerzijadi u Kazanju i jednu titulu na Evropskim igrama u Bakuu. Postala je trostruka apsolutna prvakinja Rusije u ritmičkoj gimnastici. 

Suhorukov je osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu u štafeti 4×200 m slobodno (2008). Ruski plivač je sve značajnije uspjehe na međunarodnom nivou ostvario u sastavu ruske štafete. Aleksandar je dva puta postao prvak svijeta u kratkim bazenim, uzeo je četiri srebra i jednu bronzu na Svjetskom prvenstvu, dva zlata i srebro na Evropskom prvenstvu (2008). 

Gimnastičarka i plivač prvi put su se sreli na Univerzijadi 2013. godine. 

“Naš susret je predodređen sudbinom”, rekao je Suhorukov u intervjuu za Helo. Margarita priznaje da je to bila ljubav na prvi pogled. Nakon što su se upoznali, počeli su da komuniciraju, neprestano slali poruke i zvali jedni druge preko skajpa. Istina, sportisti su odmah morali proći test udaljenosti: Aleksandar je živio i trenirao u SAD-u, a Mamunova u Moskvi. 

Sportisti su se pripremali za Olimpijske igre 2016. i nakon toga su shvatili da su spremni da žive zajedno. Aleksandar je planirao da zaprosi svoju voljenu u Rio de Žaneiru, ali je odustao od ove ideje. Dva mjeseca nakon Igara, sportistiu je umro otac, a plivač je ponovo odgodio važan korak. Zaprosio je u decembru 2016. na godišnjem balu ruskih olimpijaca u Moskvi u izložbenoj dvorani Manege. Aleksandar je kleknuo pred svima i zamolio gimnastičarku da mu postane žena.

"Bio sam zabrinut. Ruke su mi se tresle“, priznao je tada novinarima.

Za Margaritu je bio to neočekivan potez.

“Potpuno sam šokirana. Nisam očekivao da će se ovo desiti na Olimpijskom balu. Sanjala sam o ovom trenutku”, rekla je gimnastičarka. 

Poznati par se vjenčao 8. septembra 2017. godine. Registracija braka obavljena je u matičnom uredu Barvikha, a proslava je održana u hotelu u Moskvi. Nije bilo mnogo gostiju, uglavnom članovi porodice i bliskih prijatelja. Zaplesali su uz pjesmu „Time to say goodbye“  Andrea Boćellija. 

U novembru 2017. Margarita je objavila da se povlači, nije krila od javnosti da se sprema da postane majka. Stoga je u julu 2019. Margarita na svojim društvenim mrežama objavila fotografiju sa odmora na Maldivima, na kojoj je Suhorukov grlio njen zaobljen stomak. Onda je 3. oktobra u jednoj od privatnih moskovskih klinika rođen dječak. Mladi roditelji odlučili su da svom sinu daju ime Leo. I dan danas slovi za jedan od najskladnijih parova u Rusiji.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije