Ostali sportovi

Marićeva osvojila jedinu medalju za BiH na juniorskom Evropa kupu 2022.

Marićeva osvojila jedinu medalju za BiH na juniorskom Evropa kupu 2022.
Foto: Dino Sečić | Marićeva osvojila jedinu medalju za BiH na juniorskom Evropa kupu 2022.

Džudistkinja Sara Marić osvojila je jedinu medalju za Bosnu i Hercegovinu na juniorskom Evropa kupu 2022, koji je proteklog vikenda održan u Laktašima. Najuspješnija zemlja bila je Francuska, koja je osvojila 22 medalje.

Marićeva je jedina bh. takmičarka koja se popela na pobjedničko postolje pošto je osvojila srebrnu medalju u kategoriji +78 kilograma. Kao što je rečeno, najefikasniji su bili takmičari iz Francuske, koji kući nose deset zlatnih, tri srebrne i devet bronzanih medalja.

Na juniorskom Evropa kupu 2022. učestvovalo je oko 230 takmičara iz 24 zemlje sa dva kontinenta. Džudo savez Republike Srpske prvi put je bio domaćin takmičenja ovog nivoa.

"Srce mi je puno poslije ovog Evropa kupa", rekao je Ognjen Pavlović, predsjednik Džudo saveza Republike Srpske, i dodao:

"Pretežak posao, ali istovremeno i preveliki pozitivni adrenalin koji je nosio sve moje saborce i mene sa njima da napravimo nešto ovako. Uspjeli smo, Republika Srpska je na džudo mapi Evrope. Na nama je sada da budemo što bolji domaćini u godinama koje slijede, da opravdamo očekivanja i domognemo se prvenstva za seniore. To će, vjerujem, dovesti još više djece na tatamije, a samim tim ćemo imati veće šanse i za medalje na najvećim takmičenjima."

Treba istaći da je ovo takmičenje, koje je održano u Laktašima, bodovano za svjetsku rang-listu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije