Ostali sportovi

Marina Kurteš: San se zove Olimpijske igre

Marina Kurteš: San se zove Olimpijske igre
Foto: N.N. | Marina Kurteš: San se zove Olimpijske igre

San svakog sportiste, pa i moj su Olimpijske igre, ovako je počela priču za "Nezavisne" u ovom trenutku najbolja mlada bh. karatistkinja i članica Karate kluba Slavija iz Istočnog Sarajeva Marina Kurteš.

Iako joj je tek 16 godina, Marina je zahvaljujući vrhunskim rezultatima nedavno proglašena za najboljeg sportistu opštine Istočno Novo Sarajevo za 2018. godinu. Djevojčica iz Istočnog Sarajeva istakla se prije svih osvajanjem zlatne medalje u drugom kolu Svjetske premijer lige u Umagu, što ju je u tom trenutku stavilo na prvo mjesto na svjetskoj rang-listi (WKF) svjetske lige. U istom takmičenju imala je zapažene rezultate u Italiji i Bugarskoj, a apsolutno je dominantna na domaćim takmičenjima. Aktuelna ja prvakinja BiH i Republike Srpske u svojoj kategoriji.

"Ljubav prema karateu datira još od ranog djetinjstva. Karateom se bavim od 2010. godine i nosilac sam braon pojasa. Ponosna sam na ono što sam do sada uradila. Želja mi je da i ove godine ostvarim zapažene rezultate kako na domaćim, tako i na međunarodnim takmičenjima", ističe talentovana Kurtešova.

Koliko odskače od vršnjakinja, pokazalo je posljednje državno prvenstvo na kojem je ostvarila svih pet pobjede, a da pritom nije izgubila niti jedan poen (25:0). Kapiten je reprezentacije BiH u borbama za kadetkinje i u svojim vitrinama ima i dvije medalje (pojedinačno i ekipno) s Prvenstva Balkana u Dubrovniku. Prošlog mjeseca učestvovala je na Evropskom prvenstvu u Olborgu (Danska).

"U Danskoj sam imala zapažen nastup. Ostvarila sam dvije pobjede, a izdvojila bih onu protiv predstavnice iz Italije Aurore Pendoli koja je do tada bila prva na WKF listi. U borbi za polufinale poražena sam od Milice Jeknić iz Crne Gore", ističe bh. šampionka, koja trenutno zauzima sedmo mjesto na rang-listi Svjetske karate federacije (WKF) u kategoriji do 54 kilograma.

Osvajačica brojnih medalja ima velike ambicije i u nastavku karijere, te svakodnevno vrijedno trenira pod palicom svog trenera Dejana Vukadina.

"Trenutno sakupljam bodove na svim takmičenjima koji mogu doprinijeti da se eventualno plasiram na OI i Svjetsko prvenstvo. Naravno, u svemu ovome ne bi bilo uspjeha da nisam imala veliku podršku trenera Dejana Vukadina i kolega iz kluba. Iza svih ovih rezultata stoje svakodnevni treninzi, veliki trud i zalaganje. Međutim, kada postoji ljubav prema sportu, sve se može organizovati, tako da se na svim poljima ostvare dobri rezultati", zaključila je talentovana Marina, koja je osnovnu školu završila odličnim uspjehom, a sada pohađa prvi razred gimnazije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije