Ostali sportovi

Marjanovićeva ide u Partizan

Marjanovićeva ide u Partizan
Foto: N.N. | Marjanovićeva ide u Partizan

Jedna od najtalentovanijih bh. košarkašica i članica Slobode iz Novog Grada Gorana Marjanović karijeru će nastaviti u beogradskom Partizanu. Sjajna prošla sezona, te poziv na ljetne pripreme sa seniorskom reprezentacijom BiH osigurali su košarkašici iz Prijedora da ovog ljeta ostvari transfer u redove višestrukog prvaka Srbije.

"Da, najvjerovatnije ću sljedeće sezone igrati u Partizanu. Imam još nekoliko ponuda, ali smatram da ću u Beogradu moći da uskladim košarku i školovanje. Takođe, ne treba preskakati korake, nego postepeno napredovati u karijeri. S Partizanom ću osim u prvenstvu Srbije igrati i u najjačem regionalnom takmičenju - WABA ligi", otkrila je "Nezavisnim" 19-godišnja Prijedorčanka, dodavši da su pregovori sa beogradskim klubom u završnoj fazi.

Marjanovićeva je karijeru počela u KK Hanters iz Prijedora, a nastupala je još i za OKK Feniks iz Banjaluke, dok je punu afirmaciju stekla u Slobodi. Da se radi o velikoj nadi košarke, pokazala je sa 15 godine kada je debitovala u seniorskom prvenstvu BiH. Iza sebe ima već tri evropska prvenstva u omladinskim kategorijama, a u protekloj sezoni bila je drugi skakač i peti strijelac prvenstva.

"Mislim da mogu biti zadovoljna kako se odvija moja karijera. Veoma mladoj mi se pružila šansa da nastupim u seniorskom takmičenju. Igrala sam na evropskim prvenstvima, te imala priliku da igram protiv nekih od najboljih igračica u BiH i Evropi. Uz sve, postala sam i seniorska reprezentativka BiH. Naravno, moglo je bolje, ali ni ovo nije loše. Svaka sezona, za mene kao igrača, bila je bolja od prethodne", naglašava ambiciozna Marjanovićeva.

Njene igre nisu ostale nezapažene ni kod selektora seniorske bh. selekcije Gorana Loje, koji ju je pozvao na mini-pripreme koje su "zmajice" odradile ovog mjeseca. Bh. tim je proveo više od 15 dana na pripremama, odradio veliki broj treninga i kontrolnih utakmica, a jedan od ciljeva je bio da se da prilika mlađim igračicama iz bh. lige, među kojima je bila i 190 cm visoka košarkašica Slobode.

"Na seniorskom okupljanju mi je bilo veoma lijepo i dobila sam još jedno iskustvo u životu. Sve starije igračice su me prihvatile i u svakom trenutku su bile spremne da mi pomognu", zaključila je naša sagovornica, koja bi se, ukoliko je posluži zdravlje, te dobije pravu šansu u ekipi Partizana, vrlo lako mogla naći na spisku bh. selekcije za naredne kvalifikacije za Euro, koje počinju u novembru ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije