Ostali sportovi

Mejveder: Štedio sam Mekgregora

Mejveder: Štedio sam Mekgregora
Foto: Ilustracija | Mejveder: Štedio sam Mekgregora

Američki bokser Flojd Mejveder istakao je da je "borba vijeka" sa MMA šampionom Konorom Mekgregorom potrajala jer je želio da publici pruži dužu zabavu.

Mejveder je Irca savladao tehničkim nokautom u desetoj rundi u spektaklu u Las Vegasu krajem avgusta, zabilježivši jubilarnu 50. pobjedu u karijeri.

Iako je meč fantastičnog Mejvejdera i srčanog Mekgregora pompezno najavljivan, oni koji vole boks nisu dobili ni kvalitetnu ni ravnopravnu borbu, jer je ona trajala onoliko koliko je trebalo da se zadovolji publika, a onda je Flojd preuzeo stvari u svoje ruke, izudarao Konora, uzeo novac i otišao u legendu. 

"Ja sam pustio borbu da traje, mogao sam da je završim mnogo, mnogo ranije. Čuvao sam Mekgregora, želio sam da spektakl traje dugo, da se ljudi koji gledaju ne bi razočarali. To je istina", rekao je Mejveder. 

Njega je prethodnih nedjelja "prozivao" bivši šampion Oskar de la Hoja da je "oskrnavio" plemenitu vještinu borbom sa MMA borcem, istakavši da bi ga on u 44. godini pobijedio za dvije runde. 

"Nije li se on bunio i želio da spriječi borbu? A sad želi da se bori sa Mekgregorom. Ili je licemjer ili mu fali novca za kokain. Dečko i dalje šmrče linije", odgovori mu je Mejveder.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije