Ostali sportovi

Mejveder se vraća iz penzije, novi multimilionski spektakl na pomolu

Mejveder se vraća iz penzije, novi multimilionski spektakl na pomolu
Foto: pixabay.com | Mejveder se vraća iz penzije, novi multimilionski spektakl na pomolu

Flojd Mejveder, jedan od najboljih boksera u istoriji, mogao bi da se vrati iz penzije i odradi novi multimilionski meč.

Mejveder (43) je u penziju otišao 2017. godine, a sada bi se mogao vratiti u ring i ukrstiti rukavice sa još jednim bivšim svjetskim prvakom Takašijem Učijamom.

Mejveder je 2018. godine u Japanu odradio egzibicioni meč protiv kikboksera Tenšina Nasukave inkasiravši 10 miliona dolara. On je tada brutalno u prvoj rundi nokautirao japanskog kikboksera za nešto više od dvije minute u ringu.

Sjani bokser sada bi se u Zemlju izlazećeg sunca trebao vratiti kako bi odradio profesionalnu borbu.

 

Amerikanac koji je bivši prvak u pet težinskih kategorija (superperolaka, laka, poluvelter, velter i polusrednja) bi se trebao naći u ringu protiv 40-godišnjeg nekadašnjeg prvaka u polulakoj kategoriji.

Borbu dogovara japanska organizacija mešanih borilačkih vještina (RIZIN), što je i potvrdio njihov promoter Nobujuki Sakakibara.

Iako RIZIN želi da ova borba bude 51. profesionalna u Mejvedrovoj karijeri, zbog strogih pravila čini se da će i ona biti poput prethodne, egzibicionog karaktera.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije