Ostali sportovi

Mejveder za devet minuta dobija 30 miliona dolara

Mejveder za devet minuta dobija 30 miliona dolara
Foto: Instagram / Printscreen | Mejveder za devet minuta dobija 30 miliona dolara

Bokser, Flojd Mejveder sljedeći vikend vraća se u ring u Tokiju, a protivnik će mu 25. septembra biti Japanac Mikuru Asakura, Rizinov MMA borac s 10 godina iskustva.

Ovo će Asakuri biti prvi bokserski meč, i to protiv borca koji je profesionalnu karijeru završio s okruglih 50 pobjeda bez ijednog poraza.

Meč je dogovoren na tri runde, a 45-godišnjem Mejvederu će za maksimalno devet minuta posla pripasti između 20 i 30 miliona dolara, plus udio od "PPV-a". Flojd je u karijeri od boksa zaradio više od milijardu dolara, pa novac koji će dobiti u Japanu djeluje kao kusur, ali vjerovatno najlakše zarađeni "kusur" u karijeri.

"Za Mejvedera moraš početi s barem 100 miliona"

Mejveder, koji s pravom nosi nadimak "Novac", inače se bori za puno veće iznose pa je u sličnoj, ali globalno puno atraktivnijoj borbi protiv UFC superzvijezde Konora Mekgregora zaradio stotine miliona dolara. U tom je tonu najavio da pregovara o revanšu s irskim MMA borcem u 2023. godini.

"Želim se ovog vikenda zabaviti protiv Asakure, onda imam još jednu egzibiciju u Dubaiju u novembru, a u 2023. borbu s Mekregorom. Ne znamo još hoće li biti egzibicija ili prava borba. Ja bih radije da bude egzibicija" ekskluzivno za "Daily Mail" otkrio je svoje planove.

Flojd je predložio da se borba održi na stadionu NFL tima Las Vegas Rajdersa, a o potencijalnoj zaradi od meča za TMZ je rekao: "Već smo razgovarali o svoti koju ću dobiti i biće devet cifara. Za Flojda Mejvedera moraš početi s barem 100 miliona."

Mejveder zarađivao na egzibicijama, Mekgregor nizao poraze u UFC-u

Borba protiv Mekgregora 2017. Flojdu je bila posljednja u profesionalnoj karijeri, a dobio ju je tehničkim nokautom u 10. od 12 rundi. Nakon toga boksao je u nekoliko egzibicija, među kojima je najzvučnija bila protiv Logana Pola, YouTubera i brata od uspješnijeg Džejka Pola.

Mekgregor se ipak nakon toga vratio u UFC, ali je izgubio tri od posljednje četiri borbe, a još se nije vratio nakon što je u julu prošle godine slomio nogu protiv Dastina Porijea.

(Sporting News)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije