Ostali sportovi

Mesud Pezer: Opravdao sam očekivanja

Mesud Pezer: Opravdao sam očekivanja
Foto: N.N. | Mesud Pezer: Opravdao sam očekivanja

Atletičar Mesud Pezer je odbranio titulu prvaka Balkana u bacanju kugle te bio jedini takmičar koji je donio medalju BiH u dvoranskoj Balkanijadi u Istanbulu.

On je u subotu slavio hicem od 20,22 metra. Drugi je bio Grk Nikolaos Skarvelis s rezultatom 19,72 metra, a treće mjesto je zauzeo Asmir Kolašinac iz Srbije, koji je kuglu bacio 19,66 metara.

"Opravdao sam očekivanja javnosti da ću održati primat u disciplini bacanja kugle kada je Balkan u pitanju", rekao je Pezer, a prenijela Fena.

On je s prošlogodišnjim rezultatom 21,15 metara iz Birmingema aktuelni balkanski rekorder u toj disciplini.

U bacanju kugle nastupio je još jedan bh. atletičar Kemal Mešić, ali je upisao tri prestupa te takmičenje završio bez plasmana.

Na 24. Balkanijadi odličan nastup je imala Jelena Gajić. Atletičarka Prnjavora je na 800 metara bila četvrta s rekordom Republike Srpske - 2:08.59 minuta, a ispred nje su bile šampionka Jerneja Smonkar (Slovenija, 2:07,87 minuta), Florina Pierdevara (Rumunija, 2:08,20) i Marija Stambolić (Srbija, 2:08,59). Bez obzira na to što je odstala bez medalje, Gajićeva može da bude zadovoljuna, jer je treći put ove sezone oborila rekord RS, ali i ispunila normu za Evropsko prvenstvo do 23 godine.

"Nastup na Balkanskom prvenstvu je bio izuzetno dobar, ali ostaje mala žal zbog toga što je medalja izgubljena za nekoliko stotinki. Popravila sam lični rekord i rekord RS za 42 stotinke, a ispunila sam i normu za mlađe seniorsko prvenstvo Evrope, koje će biti održano u julu u Švedskoj", rekla je Gajićeva za "Nezavisne" i zahvalila reprezentaciji BiH i selektoru Elviru Krehmiću na podršci, te trenerima Vladimiru Jakovljeviću i Gorani Tešanović.

Osman Junuzović bio je peti u trci na 3.000 metara, koju je istrčao za 8:18.26 minuta, Alisa Bečić osma u trci na 400 metara s vremenom 56.73 sekundi, a Maid Redžić je bio deveti u skoku uvis s preskočenih 205 centimetara. Sedin Heco je ostvario 10. rezultat u troskoku s dužinom 14,24 metra. Stefan Ćuković je zbog pada u trci na 1.500 metara ostao bez plasmana.

Neki bh. atletičari su juče nastupili na Istanbul kupu, a među njima su bili Pezer i Gajićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije