Ostali sportovi

Mihajlo Bošnjak: Dobio sam otkaz na ružan način

Mihajlo Bošnjak nije juče ujutro vodio trening Borca. Pozdravio se s igračima i saopštio im da više neće raditi s njima. S fudbalerima, poslije dva dana pauze, juče su radili Velimir Lolić, trener golmana, i Zoran Jovanić, kondicioni trener.

`U ponedjeljak naveče sam shvatio, na ružan način, da Uprava traži novog trenera, a to znači da sam dobio otkaz. Moj ugovor nije sporan, sve je čisto, nema nikakvih barijera da on bude raskinut. Razići ćemo se na korektan način. Poslije svega želim dobro da se odmorim, a onda ćemo da vidimo šta i kuda dalje. U Beograd putujem najvjerovatnije u četvrtak`, istakao je juče Bošnjak za `Nezavisne novine`.

Sjednica Skupštine SFP `Borac` d.o.o., koja je održana u ponedjeljak, je zadužila tročlanu komisiju da obavi razgovor sa Stanislavom Karasijem, jednim od trojice kandidata za novog trenera. Razgovori su već obavljeni sa Dušanom Jevrićem i Dušanom Mijićem, a ko će preuzeti brigu o ekipi, znaće se najkasnije do četvrtka.

`Prvi zadatak novog trenera biće da vrati ekipu na pravi kolosijek. I dalje smatram da imamo tim za vrh tabele. Prema informacijama koje imamo, trener Bošnjak nije imao autoritet nad igračima. Ne smije se ponoviti da ispadnemo iz Premijer lige BiH`, rekao je Ljubomir Ćubić, predsjednik SFP `Borac` d.o.o. Sastanku je prisustvovao i Dragoljub Davidović, gradonačelnik Banjaluke, koji je zatražio da svi problemi na Gradskom stadionu budu prevaziđeni.

`Evidentno je da postoje određeni problemi i molim vas da ih riješite na najbolji mogući način. Što se finansiranja tiče, s onim preduzećima koja ne uplaćuju rate po ugovoru treba obaviti razgovor, nikoga ne treba tjerati, sve je na dobrovoljnoj bazi. Klub ne smije da ispadne iz Premijer lige BiH`, kazao je Davidović.

Dugovanja

Dug firmi koje sačinjavaju SFP `Borac` d.o.o. prema klubu je 117.900 KM zaključno sa 17. martom. Najviše duguje GP `Krajina` (26.400), `Projekt inženjering` duguje 21.000 KM, a dalje slijede `Binis beton` 20.000, `Integral inženjering` 15.500, `Agroimpeks` 14.000, `Vitaminka` 10.500, `Gradip` 7.000 i `Kors` 3.500.

Sve obaveze izmirili su: ZIBL, `Tropik`, `Elnos`, `Niskogradnja`, `Maksmara` i `Tamaris`.

Do 17. marta Gradska uprava uplatila je 30.000 KM.

Karasi novi trener

Stanislav Karasi je novi trener FK Borac. To je odlučeno juče na iznenadnoj sjednici Skupštine SFP `Borac` d.o.o., koja je održana u prostorijama `Niskogradnje`.

`Uslovi koje je ponudio gospodin Karasi su bili najprihvatljiviji i korektni, članovi Skupštine su se odlučili za njega, a ostalu dvojicu kandidata Dušana Jevrića i Dušana Mijića ćemo obavijestiti o odluci. Njemu će u radu pomagati Saša Štrbac, a Karasi ekipu preuzima u četvrtak`, rekla je č

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije