Ostali sportovi

Milica Ivković uoči Zlatne lige: Nastaviti gdje smo stale prošle godine

Milica Ivković uoči Zlatne lige: Nastaviti gdje smo stale prošle godine
Foto: N.N. | Milica Ivković uoči Zlatne lige: Nastaviti gdje smo stale prošle godine

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH već neko vrijeme se nalazi na Ilidži gdje se priprema za debitantski nastup u CEV Zlatnoj ligi.

Nakon prošlogodišnjih uspjeha i plasmana na Evropsko prvenstvo i osvajanje Srebrene lige, pulenke Stevana Ljubičića sa puno optimizma dočekuju elitno takmičenje.

Nešto više od 10 dana ostalo je do prve utakmice bh. dama protiv selekcije Španije koja će uz Francusku biti rival najboljim bh. odbojkašicama. Većina reprezentativki u Sarajevo je stiglo u dobrom raspoloženju, jer većina njih je imala sjajne klupske sezone. Vjerovatno, najbolju u karijeri imala je Milica Ivković. Nekadašnja članica Bimal Jedinstva i Banjaluke volej u Rumuniji je osvojila trostruku krunu sa ekipom Alba Blaž, koju je pojačala prošlog ljeta.

“Više sam nego zadovoljna sezonom u Rumuniji. Iskreno nisam očekivala da ćemo ostvariti tako dobre rezultate, pogotovo što je ekipa u potpunosti promjenjena. Dupla kruna, kao i osvajanje Superkupa, te polufinale CEV kupa, ne mogu, a da ne kažem da je ovo do sada moja najbolja sezona u karijeri”, kaže za “Nezavisne” prvi libero bh. reprezentacije.

Sjajna Bilećanka nije imala puno vremena za odmor, odmah se stavila na raspolaganje reprezentaciji BiH s kojom očekuje da će nastaviti niz dobrih rezultata započetih prošle godine.

“Okupile smo se da nastavimo tamo gdje smo stale prošle godine. Pred nama je novi izazov, Zlatna liga, mnogo jače takmičenje u odnosu na Srebrenu ligu. Svjesne smo da nam grupa nije lagana, ali svakako da nam to neće predstavljati problem da budemo motivisane maksimalno, kako na treninzima tako i na utakmicama. Poznajemo i reprezentaciju Španije i Francuske, uz malo sreće mislim da bi mogle upisati i koju pobjedu. Pogotovo na našem terenu, gdje će naša publika biti naš sedmi igrač”, ističe Ivkovićeva.

Jednu od najboljih bh. odbojkašica raduje što je većina njenih saigračica takođe imalo dosta uspjeha u minuloj sezoni, kao i da je atmosfera u reprezentaciji nešto što ovu ekipu čini posebnom. 

“Smatram da su sve djevojke imale jako uspješne sezone i da smo u dobrom ritmu. Nažalost, neke djevojke nisu bile u mogućnosti da se odazovu. Prvenstveno će nam faliti naš kapiten Edina Begić. Želimo joj brz oporavak i da nam se vrati još jača”, poručuje Milica i dodaje:

“Za sada je najvažnije da nema povreda tokom ovih priprema, sve djevojke daju svoj maksimum, atmosfera kao i uvijek je na najboljem nivou. To nam nikada ne nedostaje, što nas čini posebnom ekipom. Uslovi i nisu na zadovoljavajućem nivou. Smatram da, s obzirom da smo prošle godine ostvarili jako dobre rezultate, zaslužujemo mnogo više”.

Zlatna liga počinje 28. maja kada će “zmajice” u Tuzli ugostiti Španiju, a onda će uslijediti dvomeč protiv reprezentacije Francuske. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije