Ostali sportovi

Milica Krajišnik, kapitenka ŽOK Jahorina: Pripadamo Premijer ligi

Milica Krajišnik, kapitenka ŽOK Jahorina: Pripadamo Premijer ligi
Foto: N.N. | Milica Krajišnik, kapitenka ŽOK Jahorina: Pripadamo Premijer ligi

Zaslužili smo mjesto u najvišem rangu takmičenja u Bosni i Hercegovini, poručila je ovo dugogodišnja prvotimka i kapitenka ŽOK Jahorina Milica Krajišnik.

Odbojkašice Jahorine vratile se su se u Premijer ligu BiH. Paljanke su odigrale sjajnu sezonu, koja je prekinuta usljed pandemije virusa korona. S obzirom na to da su se u tom trenutku nalazile na prvom mjestu s identičnim brojem bodova kao ekipa Crvene zvijezde, ali s boljim set količnikom, Upravni odbor Odbojkaškog saveza RS odlučio je da prihvati trenutni plasman na tabeli kao konačan poredak, što je izabranice trenera Danila Tadiće promovisalo u novog - starog premijerligaša.

"Ova sezona je za nas bila zaista uspješna. Ostvareni rezultati i prvo mjesto na tabeli pokazuju da se trud, rad i zalaganje uvijek isplate. Naime, od samog početka sezone smo uz sopstveno zalaganje i naravno uz pomoć i podršku našeg trenera Danila Tadića podigle formu na dobar nivo, što je rezultovalo i prvim mjestom na tabeli", kaže jedna od glavnih poluga u igri paljanskog premijerligaša. 

Sjajna Paljanka naglašava da je svima žao što je epidemiološka situacija u BiH onemogućila da se sezona okonča na terenu, ali i da je odluka OS RS sasvim realna.

"Očekivali smo ovako nešto, s obzirom na to da je klub od početka sezone bio na liderskoj poziciji", ističe ona.

Nakon nove titule prvaka RS u paljanskom klubu, kojem nije strano igranje u Premijer ligi BiH, nadaju se da neće više dolaziti u situaciju da ispadaju u niži rang takmičenja. 

"Premijer liga je naravno uvijek izazov, samim tim što se u okviru nje takmiče najbolji timovi u BiH. Međutim, ja se nadam se da ćemo imati prilike da dokažemo naš kvalitet i da ćemo, uz neophodnu podršku naše opštine Pale i grada Istočno Sarajevo, izboriti opstanak naredne sezone. Naravno da je za takav korak potrebno, prije svega, dosta zalaganja s naše strane, od igračkog kadra, preko trenera do Uprave kluba", naglašava kapitenka Jahorine i dodaje:

"S obzirom na činjenicu da je ŽOK Jahorina jedan složan, organizovan i posvećen kolektiv, ne bi trebalo da bude problema kada je u pitanju rezultat. Atmosfera među djevojkama je uvijek pozitivna, kolektiv smo u kojem vladaju zdravi odnosi i međusobno poštovanje."

Inače, Milica Krajišnik je već više od deceniju član Jahorine i može se slobodno reći da je vojnik kluba. Pored svega je stekla status akademskog građanina, a iako zaposlena ponaša se kao pravi profesionalac na terenu. 

"Kada je u pitanju odbojka, mogu reći da nikada nisam imala apetite ka nekoj ozbiljnijoj karijeri s obzirom na to da sam dosta vremena posvećivala studiranju, a sada trenutno i poslu. Odbojku jako volim i mislim da je upravo ta ljubav ono što me držalo posvećenom ovom sportu toliko godina. Da biste napravili bilo kakav rezultat, uz sve ostale obaveze, potrebno je puno odricanja i truda, ali sam tokom godina uspijevala u tome, što smatram zaista pozitivnim", zaključila je 24-godišnja Milica Krajišnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije