Ostali sportovi

Mirza Mašić i Amna Neimarlija preuzeli tron uoči velikog finala u Sarajevu

Mirza Mašić i Amna Neimarlija preuzeli tron uoči velikog finala u Sarajevu
Foto: N.N. | Mirza Mašić i Amna Neimarlija preuzeli tron uoči velikog finala u Sarajevu

Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu u sklopu događaja “Ljeto na Vilsu”, u nedjelju 14. Avgusta održana je sedma ovosezonska turneja “Mozzart Teqvoly Summer Tour 2022”, a Mirza Mašić i Amna Neimarlija preuzeli su tron i pred veliko finale došli do pobjede.

Nakon što su na istoj lokaciji teq sportovi nedavno promovisani uz druženje i sjajnu igru s nogometašima FK Željezničar, najavljeni turnir u nedjelju je još jednom potvrdio veliko interesovanje publike za mješavinu igre odbojke i stonog tenisa na zakrivljenom “teq stolu”, a uz idealne uslove za igru uzbuđenja i sjajnih poteza niti u jednom trenutku nije nedostajalo. U zanimljivom finalu u kojem se prikažu sve čari ove igre, Mirza Mašić i Amna Neimarlija osvojili su prvo mjesto pobjedom protiv Rijada Begića i Tamare Ćešić, dok su treće mjesto ovaj put osvojili Damir Mahmnutović i Amna Mušija.

Nakon šest sjajnih turnira u pet različitih bh. gradova (Trebinje, Mostar, Banja Luka, Kakanj, Sarajevo), turnir na Vilsonovom šetalištu ponudio je ubjedljivo najveće uzbuđenje i cjelodnevni sportski program koji je tokom čitavog trajanja bio apsolutna atrakcija brojnih prolaznika. S tim u vezi, svi oni koji su se duže zadržali i uključili se u turnir kao navijači, na kraju su zbog svega prikazanog imali razloga za zadovoljstvo.

Da trud ne bude uzaludan i da svaka pobjeda i dobar plasman imaju svoju čar, na svakom pojedinačnom turniru u sklopu ovogodišnje turneje osigurane su vrijedne nagrade.

Kotizacija za učešće je i ovaj put iznosila 20 KM, a sav prihod je otišao u humanitarne svrhe i proslijeđen je organizaciji Pomozi.ba. Veliko finale zakazano je za petak na platou Skenderija od 17 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije