Ostali sportovi

Mirza Mašić i Elma Karabegović preuzeli tron u Kaknju

Mirza Mašić i Elma Karabegović preuzeli tron u Kaknju
Foto: N.N. | Mirza Mašić i Elma Karabegović preuzeli tron u Kaknju

U Parku Prijateljstva u centru Kaknja nastavljena je ljetna turneja "Mozzart Teqvoly Summer Tour 2022", a nakon Mostara i Banjaluke gdje u dominirali Rijad Begić i Tamara Češić, prvo mjesto ovaj put su osvojili Mirza Mašić i Elma Karabegović.

Ispunjene tribine, idealni uslovi za igru i sjajna atmosfera obilježili su četvrtu u nizu manifestaciju u sklopu ovogodišnje turneje, a Kakanj se još jednom pokazao kao odličan domaćin i primjer sportskog grada koji prepoznaje i pruža podršku sportskim događajima.

Učestvovalo je 12 ekipa, a Mirza Mašić i Elma Karabegović su u finalu bili bolji od pobjednika turnira u Mostaru i Banjaluci, Rijada Begića i Tamare Češić. Treće mjesto su osvojili Dušan Kuzmanović i Anđela Perišić.

Na svakom pojedinačnom turniru u sklopu ovogodišnje turneje osigurane su vrijedne nagrade za koje su se pobrinuli Monri Payments by Payten i BH Telecom te prvo mjesto nagradili sa 500 KM, drugo sa 300 KM, a treće sa 200 KM.

Kotizacija za učešće je iznosila 20 KM, a sav prihod je otišao u humanitarne svrhe i proslijeđen je organizaciji Pomozi.ba.

Nakon Kaknja, slijede turniri u četiri opštine u Kantonu Sarajevo, 6. avgusta Novi Grad Sarajevo, 10. avgusta Vogošća, 14. avgusta Vilsonovo šetalište, dok je veliko finale zakazano za 19. avgusta posljednju noć Sarajevo Film Festivala. Finale će biti održano u opštini Centar u Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije