Ostali sportovi

Mišić: Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika

Mišić: Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika
Foto: N.N. | Mišić: Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika

Odbojkašice Bimal Jedinstva će u drugom kolu kvalifikacija igrati protiv šampiona Albanije Partizani Tirane, a poraženi iz ovog duela će se sastati sa debitantom u evro-takmičenjima ekipom Banjaluka voleja u šesnaestini finala CEV kupa. Žrijebom je odlučeno da se odbojkaši Mladosti u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sastanu s portugalskom Benfikom, dok Kakanj zna samo potencijalne rivale u CEV kupu.

U taboru aktuelnih prvakinja BiH, Bimal Jedinstvu, izuzetno su zadovoljni žrijebom. Brčanke su u ovoj fazi bile nositeljke, tako da su izbjegle nešto jače rivalke, a trener Smail Pezerović ističe da je ekipa Partizani iz Tirane po mjeri. Prvi meč je na programu u oktobru, a mogući termini su od 8. do 10.

"Zadovoljan sam žrijebom i činjenicom da smo kao nositelji izbjegli neke jače ekipe. Albanke su tu prvi put i usudiću se reći da smo favoriti. Znamo da pobjednik ovog duela ide na boljeg iz meča Luka Bar (Crna Gora) - Vašaš (Mađarska), što će, takođe, ako prođemo, biti protivnik po mjeri. Mislim da nam se otvara istorijska šansa da se plasiramo u grupnu fazu Lige šampiona", kaže Pezerović, dodavši da je prevashodni cilj prolaz u treću rundu elitnog takmičenja, kao i da bi Brčanke već danas mogle predstaviti veliko pojačanje za narednu sezonu.

Davor Gambiroža, trener BL voleja, rekao je da je zadovoljan žrijebom i dodao:

"Ekipa iz Albanije nam je nepoznanica. Znam da su bili četvrti u Prvenstvu Albanije, ali kako igraju vidjećemo tokom duela s Jedinstvom. Jedinstvo ima dobru ekipu, mislim da je favorit u tom meču i da bi naš rival mogao da bude Partizani, te da ako odigramo kako znamo, možemo do pobjede u dvomeču."

Za razliku od "brčanskih princeza", odbojkaše Mladosti žrijeb nije baš pomazio. Već u prvoj rundi Lige šampiona (termin prvog meča 22-24. oktobar) Brčaci će snage odmjeriti sa Benfikom, koja je nesumnjivo jača od zagrebačke Mladosti i Londona, koji čine drugi par prvog kruga.

"Nismo imali sreće. Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika koji je prije dvije godine igrao finale Čelendž kupa. Portugalci napreduju iz godine u godinu, ulažu u ekipu i imaju veliki broj stranaca. Eventualno ludom srećom ako prođemo, u 2. kolu igrali bismo protiv Budve. Dakle, u drugom kolu bismo imali slabijeg protivnik nego u prvoj rundi", istakao je trener višestrukog prvaka BiH Branko Mišić.

Poraženi iz meča Budva - pobjednik meča Mladost - Benfika će u šesnaestini finala CEV kupa igrati s ekipom Kaknja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije