Ostali sportovi

Misimović od ljeta četiri godine u Nirnbergu

S. Šišić

Zvjezdan Misimović, standarni fudbalski "A" reprezentativac Bosne i Hercegovine od naredne sezone nosiće dres njemačkog bundesligaša Nirnberga. Misimović je juče potpisao četverogodišnji ugovor s trenutno sedmoplasiranom ekipom njemačkog šampionata, ali će do ljeta nastupati za Bohum.

`U junu mi ističe ugovor s Bohumum i kao slobodan igrač potpisao sam vjernost Nirnbergu. Prezadovoljan sam uslovima, jer su ispunjene sve moje želje. Nirnberg za narednu sezonu pravi tim koji će biti u vrhu njemačkog fudbala i ne krijem zadovoljstvo što ću i ja biti dio tog projekta`, rekao je Misimović u telefonskom razgovoru za `Nezavisne nosine`, dodavši da se ne boji da će do kraja sezone biti u nemilosti trenera Bohuma:

`Ne vjerujem da će se to dogoditi. Ugovor s Bohumom ću odraditi maksimalno ozbiljno i nema razloga da mi trener ne dozvoli da igram. Bohum se bori za opstanak i ne vjerujem da će rizikovati i da mi neće dozvoliti da igram. Naravno, možda će biti nekih navijača koji će iskazivati negodovanje, ali ja sam profesionalac i moram gledati šta je najbolje za mene.`

Misimovićevo ime našlo se na ultimativnom pismu 69 reprezentativaca koji su najavili bojkot nastupa za BiH dok sa čelnih pozicija u N/FS BiH ne odstupe Milan Jelić, Iljo Dominković, Sulejman Čolaković i Ahmed Pašalić. Ipak, Misimović tvrdi suprotno:

`Nisam potpisao pomenuto pismo! Imam dobre odnose s ljudima iz N/FS BiH, a smatram da smo mi igrači jedini krivci za loše rezultate, jer smo od Grka u Zenici primili četiri gola. Naravno, ukoliko budem zdrav, odazvaću se na svaki poziv selektora Fuada Muzurovića.`

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije