Ostali sportovi

Mjesec humanosti u Mozzartu: Humanitarni tiketi obradovali ustanove

Mjesec humanosti u Mozzartu: Humanitarni tiketi obradovali ustanove
Foto: N.N. | Mjesec humanosti u Mozzartu: Humanitarni tiketi obradovali ustanove širom zemlje

U okviru društveno odgovorne akcije kompanije Mozzart "Humanitarni tiket u podne", osmoro poznatih kladilaca je u martu i aprilu bilo uspješno u prognoziranju ishoda sportskih mečeva i svoje dobitke usmjerilo ka humanitarnim organizacijama i ustanovama kojima je pomoć prijeko potrebna.

Akcija ove kompanije i plemeniti kladioci pomogli su i obradovali Gradsku organizaciju Crveni krst Banja Luka, Dom za starija lica Prijedor, Dom za stara lica Bardača Srbac, Gerontološki centar Banja Luka, Međunarodni forum solidarnosti Doboj, Udruženje praraplegičara oboljelih od dječije paralize i ostalih tjelesnih invalida Prijedor, Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju "Budućnost" Derventa, kao i Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Banja Luka.

Bivši košarkaš Dejan Mišković, trener Zoran Višić, fudbaler Uroš Sekulić, glumac Aleksandar Srećković, košarkaš Nikola Mišković, bivši košarkaš Ljubiša Stojanović, novinar Miloš Lazić i trener Faruk Hadžibegović dokazali su svoje fudbalsko znanje i osvojili ukupno 4.861,00 KM.

Hamzalija Okanović, direktorica Međunarodnog foruma solidarnosti, kaže da kompanija Mozzart svojim humanitarnim radom daje snažan pozitivan primjer kako svako, u skladu sa svojim mogućnostima, može uticati na buđenje svjesti javnosti o problemima i potrebama najranjivijih grupa našeg društva.

"Cijeneći Mozzart kao izuzetno važnog člana celokupne privrede u našoj zemlji, želimo da zahvalimo i istaknemo zadovoljstvo što je našu organiziciju prepoznao kao potencijalnog dobitnika. Sretni smo što u Bosni i Hercegovini postoji društveno odgovorna kompanija koja i na ovakav način pruža podršku organizacijama kao što je naša. Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus – osnovan je s ciljem pružanja pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva i hvala na sretnoj ruci i gospodinu Dejana Miškoviću, koji je odigrao humanitarni tiket koji se ispostavio sretnim za našu organizaciju i korisnike", rekla je Okanovićeva.

Pomoć kompanije Mozzart je posredstvom ove akcije u Srbiji stigla na više od 70 adresa, a krajem 2017. godine humanitarni karavan stigao je i do nas. U akciji koja je do sada ugostila nekoliko stotina poznatih ličnosti, MOZZART svakog dana obezbjeđuje ulog od 50 konvertibilnih maraka za sastavljanje humanitarnih tiketa, a eventualni dobitak se usmjerava ka organizacijama i ustanovama u Bosni i Hercegovini.

"Ponosni smo što akcija 'Humanitarni tiket u podne' usrećuje širom Bosne i Hercegovine. Kao regionalni lider u svojoj oblasti, brigu o društvenoj zajednici stavljamo na sam vrh svojih prioriteta, zbog čega su plemeniti tiketi kompanije Mozzart krajem 2017. godine prevazišli granice Srbije i stigli kod nas. Do sada je 169 poznatih kladilaca sastavilo dobitne tikete sa sjajnim dobicima, a mi ćemo nastaviti da djeci, starima, bolesnima i ostalima kojima je pomoć neophodna dokazujemo da nisu zaboravljeni", istakla je Tamara Kantar, direktor Marketing sektora kompanije Mozzart.

U okviru jedne od mnogobrojnih društveno odgovornih akcija kompanije Mozzart "Humanitarni tiket u podne", koja traje duže od dvije godine, dosad je donirano ukupno 18.704,00 KM, za više od 30 udruženja i ustanova.

Podrška lokalnoj zajednici, sportu, bolesnima…

Mozzart je do sada u okviru akcije "Sto terena za jednu igru" obnovio dva terena u Banjaluci i Doboju, podržava i sportske klubove, udruženja oboljelih, domove za starija lica, zavode... Kroz svoje društveno odgovorno poslovanje ova kompanija već godinama unazad na donacije i sponzorstva usmjerava značajna sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije