Ostali sportovi

Mladi hokejaš poginuo u Ukrajini

Mladi hokejaš poginuo u Ukrajini
Foto: Facebook | Mladi hokejaš poginuo u Ukrajini

Rat u Ukrajini odnio je još jednu žrtvu među sportistima. Poginuo je mladi hokejaš Aleksandar Kolonjuk (19), od kojeg se očekivalo da napravi veliku profesionalnu karijeru.

Ukrajina oplakuje žrtve, a rat je odnio još jedan mlad život. U borbama oko Bahmuta, tačnije u ukrajinskom napadu na stacionirane ruske trupe, poginuo je Aleksandar Kolonjuk, momak kojem su predviđali mnogo sportskog uspjeha.

On je sa svojim timom osvojio bronzu na državnom prvenstvu za igrače do 16 godinam igrao je za ekipu "Zmina-Bilij Bars", ali je karijeru prekinuo kako bi se priključio vojsci nakon ruskog napada na istok Ukrajine.

Posljednjih mjeseci bio je deo 24. bataljona "Ajdar" i bio je stacioniran u okolini Bahmuta, gdje se trenutno vode najveće borbe Rusa i Ukrajinaca! U jednom od napada u okolini grada, kod sela Ivanovskoje, stradao je i talentovani hokejaš, od kojeg se oprostio i Hokejaški savez Ukrajine.

Podsjetimo, na početku rata poginula su dvojica fudbalera Vitalij Sapilo (21) i Dmitro Martinenko (25), život je izgubio i biatlonac Kostja Denek , kao i vicešampion svijeta u kik-boksu, 21-godišnji Ruslan Piskovij.

I trener omladinaca ukrajinskog fudbalskog velikana, Šahtjora iz Donjecka, poginuo je tokom vojne operacije ruske vojske. Tužnu vijest potvrdio je i Sergej Palkin, generalni direktor ukrajinskog kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije