Ostali sportovi

Mladim nadama: Mozzart podržao brojne škole sporta

Mladim nadama: Mozzart podržao brojne škole sporta
Foto: N.N. | Mladim nadama: Mozzart podržao brojne škole sporta

​Veliki šampioni sportom se bave od malih nogu. Da bi postali vrhunski sportisti, većina počinje da trenira i prije polaska u školu. Zato i ne čudi sve veći broj škola sporta u BiH koje rade samostalno ili u okviru sportskih klubova. Fudbal, košarka, rukomet ili odbojka - nije bitno o kojem se sportu radi, sve dok omladinci posvećeno treniraju, kompanija Mozzart je njihov najvatreniji navijač. Zato su u proteklom periodu uputili donacije brojnim školama sporta širom naše zemlje.

Novim dresovima obradovali više od 230 odbojkašica iz Naše škole sporta u Kaknju. Djevojčice uzrasta od pet do 16 godina u novoj opremi sa znakom "M" su trenirale i osvajale bodove na takmičenjima u zemlji i regionu.

Donacija iz Mozzarta stigla je i "malim Spartancima" iz Sarajeva. Tamošnjoj Školi fudbala Sparta uručili su novčanu donaciju za nabavku sportske opreme. Tako je više od 370 dječaka i djevojčica zablistalo na terenu najmasovnije škole za fudbalske talente uzrasta od četiri do 13 godina.

Pomoć u razvoju mladih talenata stigla je i u bijeljinsko selo Patkovača. Tu se, pri FK Mladost, okuplja ekipa malih, ali ozbiljnih ljubitelja fudbala. Njihov trud i entuzijazam nagrađen je prvom donacijom dresova koja im je stigla baš iz Mozzarta, što ih je veoma usrećilo i podstaklo da nastave vrijedno da treniraju.

Još jednoj školi fudbala iz okoline Bijeljine stigli su dresovi sa znakom "M". Škola fudbala DDMV Sport u selu Vršani pravi je rasadnik talenata. Prije donacije iz Mozzarta, dječaci i djevojčice nisu imali iste dresove, a sada izgledaju kao ozbiljan fudbalski tim.

 Za sarajevsku Školu fudbala "Derby" kažu da je jedna od najtrofejnijih škola za mlade fudbalske talente u Kantonu Sarajevo, ali i cijeloj BiH. Kako bi se u njihovim vitrinama našao još veći broj trofeja, iz Mozzarta su im poslali sportske rekvizite.

I Škola fudbala Atletiko iz travničkog naselja Turbe otvorila je svoja vrata mladim talentima. Kako bi ih podstakli da vrijedno treniraju i tresu protivničke mreže, iz kompanije Mozzart su im poslali nove dresove.

Raznovrsni sportski rekviziti iz Mozzarta stigli su i omladincima banjalučkog FK Naprijed. Više od 70 mladih fudbalera čuvenog banjalučkog kluba obradovali su loptama, raznim čunjevima, preponama, kopljima, markerima i majicama.

Novi dresovi stigli su i za najmlađe! Za više od 70 malih šampiona Škole fudbala "Šampion" iz Brčkog bio je ovo vrijedan poklon i podsticaj za dalje.

Osmijehe na licima omladinaca iz Škole fudbala "Bambinosi" takođe je izvukao poklon iz Mozzarta. Kako bi nastavili putem uspjeha, donirali su im opremu za treninge.

Stotine dječaka i djevojčica trenira i igra u brojnim sarajevskim školama fudbala i omladinskim klubovima. Kako bi nastavili putem razvoja, kompanija Mozzart je mnogima od njih pružila podršku, a njihova donacija opreme stigla je i Školu fudbala "City Academy", zbog čega omladinci nisu krili sreću.

I u Školi nogometa Tempo u Gradačcu radovali su se novoj opremi. Više od 72 djece bilo je presrećno kada im je stigla nova oprema iz Mozzarta, pa redovno i rado dolaze na treninge.

U fudbalu je san svakog djeteta da postigne gol. San golmana je da taj gol odbrani. Znaju to dobro u Školi golmana Pervan u Sarajevu. Njihove male golmane regionalni lider u priređivanju igara na sreću obradovao je novom opremom u kojoj i sada čuvaju mreže.

U Mozzartu nisu zaboravili na mlade košarkaške talente. Zato su u Školu košarke "Prvi koš" u Vitezu poslali novu opremu i tako nagradili trud i entuzijazam više od 60 omladinaca.

Vjetar u leđa dali su i mladim nadama rukometa iz Sarajeva koji vrijedno treniraju u školi Sedmerac. Donacija dresova i lopti bila im je podsticaj da krenu stopama svojih uspješnih starijih kolega. U Sedmercu su vještinama rukometa do sada učili više od 300 dječaka i djevojčica.

Mozzart je već tradicionalno i uz Akademiju Asmir Begović. Njihov rad sa mladim čuvarima mreže podržavaju na zimskim i ljetnjim kampovima širom BiH.

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću bio je i uz polaznike Škole bilijara "Jump" Sarajevo kojima je takođe stigla nova oprema, a članovima Škole fudbala Evrogol iz Pelagićeva pomogli su u organizaciji Međunarodnog fudbalskog turnira "Europhean Trophy 2021“.

Iz Mozzarta poručuju da će i u budućnosti nastaviti da ulažu u razvoj mladih sportista kroz donacije školama sportova, omladinskim klubovima i sponzorisanje takmičenja za mlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije