Ostali sportovi

Mladost izborila plasman u osminu finala CEV kupa

Mladost izborila plasman u osminu finala CEV kupa
Foto: N.N. | Mladost izborila plasman u osminu finala CEV kupa

Kada smo shvatili da je vrag odnio šalu i da imamo tu još jednu šansu u zlatnom setu, zaigrali smo kako znamo i na kraju smo uspjeli da ponovimo prošlosezonski rezultat i plasiramo se među najboljih 16 ekipa u CEV kupu. Ovo je veliki uspjeh za jedan klub iz BiH, rekao je jedan od junaka odbojkaša brčanske Mladosti Nemanja Božić (30).

Odbojkaši Mladosti priuštili su pravu dramu svojim navijačima u revanš susretu šesnaestine finala drugog po rangu evropskog takmičenja. Nakon trijumfa u prvom meču u Švajcarskoj (3:1), ekipa Lozane uzvratila je bh. prvaku u Brčkom te prilično lako dobila tri seta (25:21, 25:23, 25:16) i samim tim izborila zlatni set. U setu, koji je odlučivao o putniku u top 16, izabranici Branka Mišića digli su se iz pepela, odigrali vrhunski i slavili 15:13.

"Bilo je dramatično. Igrali smo loše, mislim da smo nakon trijumfa u prvoj utakmici potcijenili vrlo dobru ekipu Lozane. Mislili smo da će biti lako, da ćemo slaviti 3:0 ili osvojiti prva dva seta, čime bismo riješili pitanje prolaza. Iskreno, ja sam očekivao da će biti ovakav scenario, jer znam da smo igrali protiv vrhunske ekipe. Na kraju smo, ipak, kao u fudbalu uspjeli proći na penale", ističe Božić, koji je sa 18 poena bio najefikasniji u redovima Brčaka.

Iskusni korektor s bogatom inostranom karijerom naglašava da je plasman među 16 ekipa CEV kupa veliki uspjeh kako za klub, tako i za bh. odbojku. Mladost je novim podvigom ponovila rezultat iz prošle sezone, što je najbolji ostvareni rezultat u bh. muškoj klupskoj odbojci na evropskoj sceni.

"Za one koje manje prate odbojku, ovo je isto kao da se jedna ekipa iz fudbala plasirala u nokaut fazu Evropske lige. To dovoljno govori šta smo napravili. Mladost je ovim potvrdila da se polako približava evropskoj kremi. Igrao sam dugo vani, Evropa je još dvije svjetlosne godine ispred nas, ali mi kao klub napredujemo. Uslovi su puno bolji, sve je nakako na višem nivou nego što je bilo, recimo, kada sam ja bio na početku karijere", kaže sjajni Brčak.

U osmini finala Mladost će najvjerovatnije igrati protiv francuske ekipe Ažaksio, koja večeras igra revanš protiv ekipe Lindarena (prvi meč Ažaksio slavio 3:0).

"Nema sumnje da ćemo igrati protiv ekipe Ažaksio. Dovoljno je reći da dolaze iz jedne od najboljih liga Evrope i svijeta. Radi se o znatno težem rivalu nego što je bila Lozana. Vidjećemo, nemamo šta izgubiti, 'potući' ćemo se pošteno s njima", zaključio je Božić.

Prve utakmice osmine finale na programu su 28. januara. Inače, drugi bh. predstavnik u ovom takmičenju, ekipa Kaknja 78, poražena je i u revanšu od ekipe Budve 3:0 (25:13, 25:18, 25:10). U prvom susretu bilo je 3:1 za crnogorskog predstavnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije