Ostali sportovi

Moguće novo odlaganje OI

Moguće novo odlaganje OI
Foto: N.N. | Moguće novo odlaganje OI

Direktor Organizacionog odbora Olimpijskih igara u Tokiju Haruki Takahaši rekao je da postoji mogućnost novog odlaganja Igara.

Zbog pandemije virusa korona Olimpijske igre u Tokiju odložene su za godinu dana. Od tada se isključivo priča o mogućnosti novog odlaganja, čak i otkazivanja, u slučaju da ne bude pronađena vakcina za virus kovid-19.

Haruki Takahaši rekao je da mogućnost novog odlaganja postoji.

"Radimo sve kako bi Igre bile održane u ljeto 2021. Neophodno je da izbjegnemo otkazivanje jer bi to na nevjerovatan način uticalo na ekonomiju Japana, ali i cijelog svijeta. Ipak, moraćemo da sarađujemo s Međunarodnim olimpijskim komitetom kako bismo dogovorili novo potencijalno odlaganje", rekao je Takahaši.

Ovo je prvi put da neko od ključnih ljudi iz organizacije Igara javno pominje mogućnost dodatnog odlaganja OI. Svjetski mediji već navode da bi novo odlaganje OI donijelo brojne probleme, prije svega za organizaciju Zimskih olimpijskih igara koje su zakazane za 2022. u Pekingu, ali i sljedećih Ljetnih olimpijskih igara 2024. u Parizu (Sport klub).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije