Ostali sportovi

Molitva za Srbiju i Bosnu

Molitva za Srbiju i Bosnu
Molitva za Srbiju i Bosnu

Širom Evrope sa sportskih takmičenja ovog vikenda stizale su poruke podrške za BiH i Srbiju, koje se prethodnih dana bore s poplavama. Jedna od njih stigla je i iz Madrida, gdje su navijači Reala jasno poručili "Molitva za Srbiju" i "Molitva za Bosnu".

"Kraljevi" nisu bili jedini iz Španije koji su pružili podršku za BiH i Srbiju. To su uradili navijači Valjadolida transparentima i fudbaleri koji su preko dresa nosili majicu na kojoj je pisalo "Podrška Srbiji".

I Tijeri Anri, legendarni fudbaler Arsenala i Barselone, poslao je poruku podrške ovim dvjema zemljama koje se bore s posljedicama katastrofalnih poplava.

"Moje misli su sa svima koji stradaju u poplavama u BiH i Srbiji. Ostanite jaki", poručio je Anri putem Twittera, podijelivši i sa oko 293.000 pratilaca poziv fondacije srpskog tenisera Novaka Đokovića da se donira novac.

Anri nije jedini Francuz od koga je stigla podrška. Nekadašnji fudbaler Mančester junajteda, Arsenala i Intera Mikael Silvestre pridružio se apelima podrške. Francuz je na Twitter nalogu ostavio poruku saosjećanja sa Srbijom. Molim vas donirajte. Ovo je način da se pomogne našim prijateljima iz Srbije", napisao je Silvestre. Lazar Marković i Ljubomir Fejsa, reprezentativci Srbije i igrači Benfike, nakon osvajanja Kupa Portugala podržali su Srbiju i BiH.

Marković je na profilima na društvenim mrežama okačio fotografiju sa saigračem uz jasnu poruku "Molitva za Bosnu i Srbiju". Dva rivala na terenu, članovi italijanskih klubova Torino i Fjorentina, Crnogorci Marko Bakić i Marko Vešović, zajedno su apelovala da se pomogne Srbiji i BiH, pozirajući u majicama na kojima je pisalo "Pomozite Srbiji i Bosni" i "Srbijo, Bosno, izdrži! Crna Gora je uz vas". Njihov zemljak Stevan Jovetić, bivši igrač Partizana, a sada član Mančester Sitija, upitao se na Twitteru zašto svjetski mediji ne javljaju više o ovoj katastrofi, napisavši i "Akcija mora da se pokrene da se pomogne onima kojima je to potrebno, molim vas - nastavite da se molite za Balkan".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije