Ostali sportovi

Mozzart ima sluha za talente - podrška mladim muzičarima iz Nevesinja

Mozzart ima sluha za talente - podrška mladim muzičarima iz Nevesinja
Foto: N.N. | Mozzart ima sluha za talente - podrška mladim muzičarima iz Nevesinja

Više puta je kompanija Mozzart pokazala da ima sluha za potrebe mladih talenata i trudi se da pruži veliku podršku obrazovnim institucijama, pa je donacija stigla i Muzičkoj školi "Sveti Roman Melod" u Nevesinju.

Za 16 godina postojanja, muzičke nade su donijele veliki broj nagrada sa domaćih i međunarodnih takmičenja, a sve to su uspjeli vježbajući na dotrajalim instrumentima.

"Dugi niz godina koristimo iste instrumente i naravno da je već došlo vrijeme za nabavku novih. Kompanija Mozzart nas je veoma obradovala donacijom harmonike, našim učenicima to mnogo znači, kao i nastavnicima koji rade sa njima. Zbog toga želim, u ime cijelog kolektiva, da se zahvalim ovoj kompaniji na velikodušnom poklonu", kaže direktorka Muzičke škole „Sveti Roman Melod“ u Nevesinju, Dragana Budalić.

Talentovani muzičari su i na starijim instrumentima uspjevali da obogate svoju riznicu nagrada i priznanja. Nedavno su na Festivalu "Akordeon art plus" u Istočnom Sarajevu učenice ove škole osvojile tri prve nagrade. Visokim ocjenama eminentnih stručnjaka iz oblasti harmonike, klavira i kamerne muzike iz Rusije, Ukrajine, Njemačke, Austrije, Slovenije, Srbije i BiH ocijenjen je njihov kamerni trio, te učenice klavira.

Lijepa vijest stigla im je iz Smedereva sa onlajn muzičkog festivala "Muzičko proleće" gdje je nevesinjska učenica zaslužila prvu nagradu. Njihov mladi harmonikaš osvojio je drugu nagradu na ovom takmičenju.

Uz novi instrument, talentovani harmonikaši moći će da postižu još bolje rezultate, a u čast plemenitom donatoru odsvirali su jednu kompoziciju.

Oduševljeni ovom izvedbom, iz kompanije Mozzart poručuju da u svom društveno-odgovornom radu poseban akcenat stavljaju na podršku obrazovanju, kulturi i umjetnosti.

"Zaista imamo sluha za potrebe mladih i talentovanih muzičara. Dokaz za to je i ova donacija kojom želimo da podržimo razvoj njihovog talenta i dalje usavršavanje. Nadamo se da će kompozicije odsvirane na novoj harmonici da im donesu i nove nagrade", kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije