Ostali sportovi

Mozzart podržao Područni fudbalski savez Banjaluka

Mozzart podržao Područni fudbalski savez Banjaluka
Foto: N.N. | Mozzart podržao Područni fudbalski savez Banjaluka

U Mozzartovoj opremi ka novim uspjesima! Nastavlja se humana misija ove društveno odgovorne kompanije koja pruža veliku podršku razvoju sporta u cijeloj zemlji. Pored toga što je sponzor jakih premijerligaša, redovnim donacijama pomaže i manje fudbalske klubove. Tako je uputila novu opremu Područnom fudbalskom savezu Banjaluka, koji okuplja 35 sportskih kolektiva.

U ovoj porodici ima timova koji nastupaju u najvišem rangu, ali i onih koji su u četvrtoj ligi, što se poklapa sa Mozzartovom misijom da podržava klubove na svim nivoima. Najuspješniji iz ovog saveza je, svakako, FK Borac Banjaluka - aktuelni prvak BiH. U Prvoj ligi RS igraju FK Krupa iz Krupe na Vrbasu, FK Željezničar Spot Team… Tu su i klubovi iz regije Banjaluka, Kotor Varoš, Teslić, Mrkonjić Grad, Šipovo…

Ovaj savez svake godine organizuje neke akcije - prošle godine dijelili su fudbalske lopte klubovima iz najnižih liga…

"Mi smo izuzetno zadovoljni i srećni što je Mozzart dio naše priče, što su prepoznali trenutak da nam pomognu. Reakcije svih nas su pozitivne jer živimo u teškom vremenu kada sport nije u prvom planu. Brojni klubovi su u teškoj situaciji, a Mozzart je imao osjećaja da nam pomogne", kaže predsjednik Područnog fudbalskog saveza Banjaluka Darko Ljubojević.

Nove komplete trenerki dobilo je 25 igrača iz više klubova ovog saveza. Oni čine odabranu ekipu Područnog fudbalskog saveza BL za takmičenje amatera u Kupu regija. Akciju je pokrenula UEFA, a Savez je formirao reprezentaciju za ovo takmičenje.

"Mozzartova donacija nam znači mnogo da opremimo ekipu za ovo važno takmičenje… Obično dobijamo pomoć od Grada Banjaluka, ponekad od opština iz kojih su klubovi, resornog ministarstva… Ali, posebno smo zahvalni kada nas podrže društveno odgovorne kompanije poput Mozzarta", zaključio je Ljubojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije