Ostali sportovi

Mozzart podržao Ponoćni turnir u Brodu

Mozzart podržao Ponoćni turnir u Brodu
Foto: Ustupljena fotografija | Mozzart podržao Ponoćni turnir u Brodu: Za titulu najbolje u futsalu borile se 52 ekipe

Posljednjeg vikenda u januaru u Brodu je održan 43. Ponoćni turnir u malom fudbalu.

O tome koliko je ova sportska manifestacija značajna za Brod, svjedoči činjenica da su tribine bile pune. A da je turnir bio uspješan, dokazuju 52 prijavljene ekipe. Titula najbolje pripala je timu Dvorac Bejići iz Usore, a ni ostali nisu otišli kući bez priznanja. Podršku Turističkoj organizaciji opštine Brod pružila je kompanija Mozzart na čemu su im neizmjerno zahvalni. 

"Kompanija Mozzart je, nakon generalnog pokrovitelja opštine Brod, naš najveći sponzor. Prezadovoljni smo saradnjom, nadamo se da ćemo i narednih godina imati priliku da dobijemo podršku. Hvala im što su prepoznali značaj ovog turnira za našu opštinu i što su odlučili da nas podrže", kaže Goran Vukojević, v.d. direktora Turističke organizacije opštine Brod. 

Ustupljena fotografija
Ustupljena fotografija

Tradicija duga 43 godine dokaz je da je Ponoćni turnir u futsalu u ovoj opštini jedan od najkvalitetnijih u BiH. To potvrđuje i kvalitet ekipa koje su zaigrale na parketu tamošnjeg Sportsko-kulturnog centra poslednjeg vikenda u januaru.

Od 52 prijavljena tima, 32 su bila seniorska, osam kadetskih, te po šest pionirskih i ekipa veterana. Igrači su stigli iz cijele BiH, Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Pobjedniku ovogodišnje smotre malog fudbala, pored pobjedničkog pehara, pripala je i novčana nagrada od 6.000 KM. Najbolji igrač je Sead Buljubašić, a najefikasniji strijelac Samir Isanović, dok je za najboljeg golmana proglašen Jasmin Rakić. 

Prije finala seniora, odigrano je i finale veterana. Ekipe Srpsko sportsko uduženje "Prijatelji" iz Broda i Futsal Doborovci iz Gračanice odmjerili su snage na parketu, a trijumfovali su Brođani.

Doprinos organizaciji turnira dao je i poznati fudbalski as Bojan Petrić koji je bio komesar takmičenja.

Organizatori poručuju da su prezadovoljni brojem prijavljenih ekipa, odazivom publike, među koji su bila djeca iz vrtića i škola kojima su podijelili besplatne karte, a posebno su oduševljeni podrškom sponzora. 

Ustupljena fotografija
Ustupljena fotografija

"Sa zadovoljstvom smo podržali sportsku manifestaciju koja ima tako dug vijek trajanja i veoma je značajna opštini Brod. Nadamo se da će nastaviti da gaje tradiciju kvalitetnog futsala i u godinama koje slijede", kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta. 

Baš to planiraju Brođani. Želja im je turnir ostane simbol njihove opštine i da narednih godina povećaju nagradni fond. Cilj im je i da ljubav prema malom fudbalu i ovom turniru prenesu i mlađim naraštajima u Brodu.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije