Ostali sportovi

Mozzart podržao odbojkaše Jedinstva na putu stare slave

Mozzart podržao odbojkaše Jedinstva na putu stare slave
Foto: N.N. | Mozzart podržao odbojkaše Jedinstva na putu stare slave
N.N.

Iz Muškog odbojkaškog kluba Jedinstvo Brčko ponikle su brojne legende jugoslovenske odbojke, a bili su i višestruki prvaci SFRJ u juniorskoj kategoriji.

Ljubitelji ovog sporta posebno pamte reprezentativce bivše Jugoslavije Nikolu Matijaševića, Mehmedaliju Žilića, Mirsada Elezovića, po mnogima najboljeg odbojkaša SFRJ, Sinišu Kisića, Vedada Glinca, Mirka Čulića, Ljubišu Ristića...

Tradiciju kvalitetne odbojke nastavili su da gaje i u novije vrijeme, pa su sada višestruki osvajači Kupa Federacije BiH i finalisti Kupa BiH. Kako bi tako nastavili ubuduće, kompanija Mozzart pružila im je podršku donacijom opreme.

"Cijela ekipa se zahvaljuje na ovom poklonu, mnogo nam ovo znači, razgovarali smo međusobno koliko poštujemo i cijenimo ovaj gest... Uvijek nam je potrebna oprema, a sada posebno, tako da je donacija stigla u pravi čas i nadamo se nastavku saradnje. Momci su zadovoljni izgledom i kvalitetom trenerki, svi su jako srećni i zahvalni", kaže Edin Baković, trener prve ekipe MOK Jedinstvo, Brčko.

Ovaj klub postoji 75 godina i jedan je od najstarijih odbojkaških klubova u BiH. Trenutno se takmiče u Premijer ligi, gdje su šesti, od 10 klubova, na tabeli.

Ove godine su u potpunosti podmladili ekipu i to domaćim igračima, a primarni cilj im je da zadrže premijerligaški status. Imaju kompletan omladinski pogon sa svim selekcijama, a uskoro planiraju i da pokrenu Školu odbojke kako bi privukli što više mlađih igrača. Nadaju se da će omladinci u budućnosti uspješno da brane boje njihovog tima, ali i da zaigraju širom Evrope, po ugledu na starije kolege.

Najveću podršku dobijaju od Vlade Brčko Distrikta, što im je dovoljno za redovan rad kluba, a za sve ostale troškove potrebna im je pomoć sponzora i donatora. Jedan od prijatelja ovog kluba od sada je kompanija Mozzart.

"Čast nam je što smo uspostavili saradnju sa jedinim od najstarijih i najuspješnijih odbojkaših klubova u BiH. Želja nam je da u budućnosti iz Jedinstva poteknu neki novi šampioni koji će igrati sjajne partije baš kao u zlatno vrijeme jugoslovenske odbojke", kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije