Ostali sportovi

Mozzart podržao šahovske prvake Srpske iz Gacka

Mozzart podržao šahovske prvake Srpske iz Gacka
Foto: Ustupljena fotografija | Mozzart podržao šahovske prvake Srpske iz Gacka

Oni su višestruki šahovski prvaci Republike Srpske i osvajači medalja na brojnim šahovskim turnirima. Imaju i Školu šaha u kojoj mlade naraštaje uče najboljim potezima, pa za svoju budućnost ne moraju da brinu.

U pitanju je Šahovski klub "Mladost" iz Gacka kojem je stigla i dodatna podrška. Kompanija Mozzart donirala im je nove šahovske satove i majice kao podsticaj da nastave da ređaju uspjehe. To im, kažu, mnogo znači.

"Reakcije su izuzetne, zaista smo svi oduševljeni, prezadovoljni, svaka čast kompaniji Mozzart. Svima govorimo da je ovo predivan gest koji je dobrodošao klubovima kojima upućuju donacije", kaže Anđelko Nikitović, predsjednik Šahovskog kluba "Mladost" Gacko.

Ovaj klub postoji već 35 godina, trenutno imaju 25 članova, a već po osnivanju igrali su Drugu ligu Srpske. Uspjehe su nastavili da nižu, pa su posljednjih 15 godina, kažu, navikli na prva mjesta i zlatne medalje i pehare. Među zlatnim odličjima kluba je i ono iz 2017. godine kada su bili prvaci Srpske. Prošle godine su bili drugi u Republici, a ove godine su se vratili na tron kao šampioni.

Njihovi seniori uspješni su i na turnirima u regionu gdje bilježe dobre rezultate i pojedinačno i ekipno. Brojne talente imaju i među kadetima i juniorima, a posebno se ističu desetogodišnji Čedo Košutić i dvije godine stariji Đorđe Pušara. Osim njih u klub redovno dolazi oko 15 mališana koji vrijedno treniraju kako bi u budućnosti postali velemajstori.

Njihove uspjehe prepoznala je i lokalna zajednica. Opština Gacko im obezbijeđuje grant iz budžeta, imaju prostorije za rad, te plaćene režijske troškove. Ipak za odlaske na takmičenja i opremanje kluba oslanjaju se na podršku donatora. Jedan od njih je sada i kompanija Mozzart.

"Donacijom šahistima iz Gacka želimo da pružimo podršku kako bi nastavili da nižu uspjehe. Želimo im da u budućnosti nastave da osvajaju medalje i pehare, ali i da iznjedre mnogo novih velemajstora", kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije