Ostali sportovi

Mozzart povukao najbolji potez - podržao mlade šahiste iz Ljubinja

Mozzart povukao najbolji potez - podržao mlade šahiste iz Ljubinja
Foto: N.N. | Mozzart povukao najbolji potez - podržao mlade šahiste iz Ljubinja

Šahovska tabla je simbol životnog puta na kome se samostalno donose odluke i preuzima odgovornost za njih. Oni čije su misli između kralja, topa, skakača, lovca i pješaka dobro znaju da je potrebno stalno povlačiti dobre poteze.

Kompanija Mozzart opredijelila se za onaj najbolji - da podrži mlade šahovske nade iz Ljubinja na putu ka velemajstorskim titulama. Za Šahovski klub Ljubinje ova donacija je podsticaj za nove uspjehe.

"Djeca su oduševljena, ovo je lijep poklon za njih. Zaista cijenimo ovaj Mozzartov gest, dovoljno nam je to što nas se neko sjetio, a nove šahovske garniture i satovi će nam dobro doći za nastavak usavršavanja šahovskih vještina. Zahvaljujući Mozzartu, koji povlači najbolje poteze u društveno-odgovornom radu, možemo da nastavimo sa dobrim partijama. Zbog toga im se zahvaljujem i u ime djece", kaže Mirko Bodiroga, predsjednik Šahovskog kluba Ljubinje.

Idealno vrijeme za početak učenja šaha je od 4. do 7. godine života jer ovaj sport pruža veliku korist za intelekt i razvoj ličnosti djece. U ovom klubu od osnivanja uspješno rade sa mališanima.

Klub je osnovan 2000. i radio je dvije godine, nakon čega je ugašen. Obnovljen je prije tri godine od kada su okupili 14 djece koja redovno treniraju. Mališani uzrasta od devet do 13 godina pokazuju talenat i posvećenost, te bilježe dobre rezultate.

Na ovogodišnjem Kadetskom prvenstvu njihov član Vuk Brborić bio je drugi u Republici Srpskoj. I ostali članovi ostvarili su zapažene rezultate na ovom takmičenju, ali i Ligi Hercegovine.

Klub se finansira godišnjim grantom iz opštinskog budžeta, simboličnim članarinama, a ponekad dobiju pomoć ljubitelja sporta. Među donatorima od danas je i kompanija Mozzart koja je pružila podsticaj mladim šahovskim nadama.

"Donacijom opreme željeli smo Šahovskom klubu Ljubinje da damo podršku na putu osvajanja novih titula i stvaranju budućih velemajstora. Nadamo se da će im to biti vjetar u leđa za mnoge dobre partije u budućnosti", kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije