Ostali sportovi

Mozzart sponzor Evropskog kupa u kik boksu

Mozzart sponzor Evropskog kupa u kik boksu
Foto: N.N. | Mozzart sponzor Evropskog kupa u kik boksu

Ilidža je proteklog vikenda bila evropska prestonica kik boksa. Na Evropskom kupu u kik boksu u Areni hotela Hills učestvovala su čak 962 borca iz 16 zemalja. Događaj je uvršten i u zvanični kalendar Svjetske kik boks asocijacije koja broji više od 120 članica na pet kontinenata (WAKO). Borbe evropskih boraca u ringu sponzorisala je kompanija Mozzart.

"Organizacija jednog ovako velikog događaja je nezamisliva bez podrške partnera. Zato želim iskreno da se zahvalim kompaniji Mozzart koja je prepoznala ovaj sportski događaj i podržala nas u želji da budemo domaćin Evropskog kupa. Nadamo se nastavku ove uspješne saradnje", kaže Nermin Bašović, predsjednik Kick boxing akademije Ilidža i promoter turnira.

Takmičenje je svečano otvorio predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, a ovaj događaj, osim za sport, značajan je i za turizam ove regije. O kvalitetu turnira svjedoči činjenica da su članovi evropskih delegacija bili oduševljeni organizacijom događaja, kao i pratećim sadržajima.

Najuspješniji na Kupu bili su takmičari iz Hrvatske sa osvojene 34 zlatne medalje. Borci iz BiH bili su drugi u ukupnom poretku. Uz 30 zlatnih medalja, bh. takmičari osvojili su po 53 srebrna i bronzana odličja. Na trećem mjestu je Bugarska sa 29 zlatnih medalja.

Na Evropskom kupu učestvovale su još reprezentacije Mađarske, Srbije, Austrije, Crne Gore, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Moldavije, Slovačke…

Kik boks savez BiH i Kik boks akademija Ilidža dobili su veliki broj pohvala za organizaciju ovog Evropskog kupa. Ljubitelji borilačkih sportova na Ilidži su mogli da uživaju u brojnim vrhunskim borbama, a potvrda kvaliteta takmičenja je i dolazak predsjednika Evropske kickboxing Federacije Istvana Kiralyja iz Mađarske i tehničkog direktora Svjetske kickboxing Federacije Romea Deša.

Organizatori poručuju da su zadovoljni što su Ilidža i Kanton Sarajevo bili centri borilačkih sportova na Starom kontinentu. Time su, kažu, još jednom dokazali da su spremni organizirati vrhunska sportska takmičenja. U tome su ih podržali Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Turistička zajednica KS, Općina Ilidža i kompanija Mozzart.  

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije