Ostali sportovi

Mozzart uz odbojkašku porodicu Borac

Mozzart uz odbojkašku porodicu Borac
Foto: Ustupljena fotografija | Mozzart uz odbojkašku porodicu Borac

Talentovani i uspješni igrači i igračice muškog i ženskog odbojkaškog kluba Borac dobili su pojačanje. Uz njih je stao novi sponzor, kompanija Mozzart. I jedan i drugi tim igra Premijer ligu BiH, a uz ovu podršku žele da postanu šampioni.

"Zahvaljujem se kompaniji Mozzart što su prepoznali naš rad i jednu zdravu sportsku priču. Momci i djevojke vrijedno treniraju i takmiče se, ali se i druže i navijaju jedni za druge na utakmicama. Smatramo da su to vrijednosti koje trebamo zajednički promovisati. Srećni smo što sada uz sebe imamo ovakvog sponzora i nadamo se novim uspjesima i nastavku saradnje", kaže Aleksandar Dakić, predsjednik OK Borac.

Muški sastav gaji tradiciju dužu od dvije decenije. Za to vrijeme ostvarili su brojne uspjehe i iznjedrili igrače regionalnih i evropskih klubova. Igrali su finala Kupa RS i Kupa BiH, a najveći uspjeh im je osvojeno treće mjesto u Premijer ligi BiH, gdje ih je bod dijelio od drugoplasiranog.

Trenutno imaju oko 80 članova, od kojih je oko 20 u prvom timu, a ostali su omladinci- što je najveći broj mladih odbojkaša u Borcu od osnivanja. Njihovi pioniri igraju na turnirima, a kadeti i juniori Kadetsku ligu RS gdje su se u zadnje dvije godine plasirali na završne turnire RS i BIH među četiri najbolje ekipe na oba nivoa.

Seniori su prvi na tabeli Premijer lige BiH nakon tri odigrana kola u ovoj sezoni. Prvi tim sutra u dvorani Borik očekuje utakmica polufinala Kupa RS protiv OK Mladost iz Brčkog, pa se nadaju prolasku u finale u novoj opremi iz Mozzarta. 

Pobjedama, uz podršku novog sponzora, nadaju se i odbojkašice ŽOK Borac. Ranije su se takmičile kao posebna selekcija u zajedničkoj odbojkaškoj porodici Borca, a protekle dvije godine imaju svoj klub.

Za kratko vrijeme ove talentovane djevojke ostvarile su velike uspjehe i to sa skromnim finansijama kluba. U 2018. godini, kada su počele da se takmiče, igrale su Drugu ligu RS, a već iduće ušle su u Prvu ligu.

Prošle godine postale su prvakinje RS i plasirale se u Premijer ligu BIH. Ove sezone cilj im je opstanak u najvišem nivou takmičenja u državi, te da ojačaju svoje redove i u narednom periodu dođu do novih pobjeda. 

Trenutno imaju čak 170 igračica, među kojima je oko 150 omladinki. Njihove juniorke i kadetkinje se takmiče na turnirima, a pionirke u Pionirskoj ligu RS. Želja im je da napreduju i krenu stopama starijih koleginica iz prvog tima. 

Klubu podršku u radu pruža Grad Banja Luka, resorno Ministarstvo, pojedini sponzori, a sada je uz odbojkašku porodicu Borca stala i kompanija Mozzart.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije