Ostali sportovi

Mozzartova podrška: Novi dresovi odbojkašicama Ljubinja

Mozzartova podrška: Novi dresovi odbojkašicama Ljubinja
Foto: N.N. | Mozzartova podrška odbojkašicama Ljubinja: Novi dresovi za nove šampionke!

Borba za ravnopravan položaj žena odigrava se i na sportskim terenima, a djevojke koje nižu uspjehe na najvećim takmičenjima iz godine u godinu podižu ženski sport u BiH na najviši nivo.

Među njima su i odbojkašice kluba Ljubinje BANKOM koje bilježe dobre rezultate u Prvoj ligi Republike Srpske. One su inspiracija svim mladim sportistkinjama u BiH, kojima kompanija Mozzart pomaže da krče put ka zvijezdama. Zbog toga su na njihovu adresu poslali dvije nove garniture dresova.

"Djevojke su bile iznenađene Mozzartovim poklonom i nisu krile oduševljenje. Stalno kuburimo sa sportskom opremom, a sada svaka igračica ima po dva dresa, što nam zaista mnogo znači za našu žensku ekipu koja je u usponu. Svaka donacija u opremi dobro nam je došla i zbog toga sve pohvale za kompaniju Mozzart", kaže tehnički sekretar kluba Ljubinje BANKOM, Miladin Rudan.

Iako je Ljubinje poznato kao grad odbojke, njihovi muški i ženski timovi nemaju baš idealne uslove za napredak. Svjedoče da veoma teško obezbijeđuju sredstva za rad i da klub funkcioniše zahvaljujući lokalnoj vlasti i pojedinačnim donacijama. Uprkos tome, jedini ženski sportski kolektiv u Ljubinju stabilan je prvoligaš, pa je i interesovanje mlađih generacija da im se pridruže veliko.

Raduje nas da ima interesovanja za ženski sport kod nas. Upravo s tim ciljem i pomažemo domaće klubove kroz donacije, a sve kako bi im olakšali put do novih uspjeha i ostvarenja sportskih snova- kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart, Selma Salkanović.

U sklopu akcije "Novi dresovi za nove šampione" Mozzart je do sada poslao novu opremu na adrese 45 klubova širom BiH. Donacijama igračicama u individualnim sportovima, kao i ženskim timovima, ova kompanija se trudi da promoviše i popularizuje ženski sport u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije