Ostali sportovi

Munib Dedović: Medalju posvećujem roditeljima i sestri

Munib Dedović: Medalju posvećujem roditeljima i sestri
Foto: N.N. | Munib Dedović: Medalju posvećujem roditeljima i sestri

Medalju posvećujem roditeljima i sestri, bez njihove finansijske pomoći ne bih mogao otići na Svjetsko prvenstvo. Oni su bili pokretač svega i hvala im na tome, kao i sponzorima, rekao je Munib Dedović, bh. karatista i član KK Mladost iz Viteza, koji je na nedavno održanom SP za kadete, juniore i U-21 seniore na Tenerifima osvojio bronzanu medalju.

Dedović je do uspjeha karijere došao nakon što je ostvario četiri pobjede u kadetskoj konkurenciji (katagorija +70 kg), te tako BiH donio jedinu medalju sa ovog takmičenja. Ovo je njegova već druga medalja sa velikih takmičenja, s obzirom na to da je u februaru osvojio bronzano odličje na Evropskom prvenstvu u Sofiji.

"Medalja sa Tenerifa je moj najveći uspjeh. Realno, po treninzima i pripremama morao se očekivati neki rezultat. Na kraju je bronza i više nego dobra", istakao je Dedović, inače rođeni Travničanin.

Vlasnik svjetske i evropske medalje dodaje da je malo nedostajalo da se nađe u velikom finalu.

"U tom polufinalu sa predstavnikom Danske, koji je kasnije postao svjetski prvak, napravio sam jednu jedinu grešku koja me koštala finala. Takođe, bilo je veoma teško u borbi za bronzu sa takmičarom iz Gruzije, jer je pritisak bio veliki. Moram istaći i veoma jaku konkurenciju u mojoj kategoriji. Na kraju sam uspio i presretan sam", rekao je naš sagovornik, kojem je u u subotu naveče organiziran i svečani doček u Vitezu.

Njega je u dvorani u Vitezu dočekao veliki broj građana i prijatelja.

"Iznenađen sam organizacijom koja je bila na vrhunskom nivou. Dvorana je bila puna i hvala svima koji su mi priredili ovakav doček", govori mladi karatista.

Munib je zahvalio i svojim trenerima Aldinu Adiloviću te selektorima Bajri Durdžiću, koji nije bio na Tenerifima, i Denisu Muhoviću, koji je vodio bh. tim u Španiji. Takođe, najavio je pohode na nove medalje.

"Nadam se da ću praviti još bolje rezultate i osvajati medalje. Sada se spremam za Balkansko prvenstvo u Herceg Novom, a onda me u februaru čeka novo Evropsko prvenstvo u Sočiju", zaključio je Dedović, koji ima pravo do aprila naredne godine da se takmiči u kadetskoj konkurenciji.

Inače, član karate reprezentacije BiH, karijeru je počeo prije pet godina u Novom Travniku, da bi od prošle godine postao član ekipe Mladosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije