Ostali sportovi

Na Jahorini održana "Trail trka za život": Pobijedila je humanost

Na Jahorini održana "Trail trka za život": Pobijedila je humanost
Foto: N.N. | Na Jahorini održana "Trail trka za život": Pobijedila je humanost

Olimpijska ljepotica Jahorina proteklog vikenda je ugostila drugu ljetnu, humanitarnu "Trail trka za život", na kojoj je spretnost i izdržljivost pokazalo 50 učesnika.

Osim takmičarskog, ova manifestacija koju je organizovao Olimpijski centar Jahorina imala je i humanitarni karakter jer su prikupljena sredstva za pomoć u radu udruženjima "Sunce" iz Pala i "Srce za djecu" iz Sarajeva.

Stazu dugu 12,2 kilometra, koja je imala 20 prepreka, uspješno su savladali svi učesnici, a najbolji u ženskoj konkurenciji su bili Sanja Kavaz, Aida Mulić i Šejla Kapetanović-Jenko.

Prvi na cilj u muškoj konkurenciji je stigao Marko Kouzul, ispred Adnana Behlulovića i Darka Topalovića. Takmičare je bodrilo oko 150 gledalaca, a ovom trkom prikupljeno je oko 1.500 KM. Iva Ivkić, direktorica Olimpijskog centra Jahorina, rekla je da je osnovni cilj trke bio humanost.

"Ovogodišnja ruta je 12,2 km sa 20 prepreka i usponom od 600 metara. Trku smo pripremali zaista dugo i temeljno, prepreke su zanimljive i kreativne. Čestitam svim učesnicima na hrabrosti i humanosti. Hvala svima koji su podržali organizaciju trke, prvenstveno radnicima Olimpijskog centra Jahorina koji su naporno radili prethodnih nekoliko dana da bi sve funkcionisalo dobro, zatim našim promoterima Stefanu i Nemanji Majdovu, hvala i sponzorima a to su 'Stotinka', 'Sport Vision', 'BeoSport', 'PlanetBike', 'GamaPrint', 'Gradska pijaca Pale', 'Bat hotel' i 'Onogošt', koji su se takođe pobrinuli da ovo bude najbolje organizovana trka. Hvala svima koji su došli da nas podrže i predstavnicima udruženja 'Srce' i 'Sunce'. Nadam se da su se lijepo proveli i da će im sredstva olakšati rad", kazala je Ivkićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije