Ostali sportovi

Na listi za izbor najboljeg sportiste u BiH ostali samo najbolji

Na listi za izbor najboljeg sportiste u BiH ostali samo najbolji
Na listi za izbor najboljeg sportiste u BiH ostali samo najbolji

Džudista Harun Sadiković, košarkaš Džanan Musa i atletičar Amel Tuka, ostali su u užoj konkurenciji za najboljeg sportistu BiH u 2015. odlučeno je danas (četvrtak) na trećoj sjednici stručnog žirija u Banjaluci.

Skraćene su i liste u ostalih 10 kategorija pa su u konkurenciji za najbolju sportistkinju ostale Aleksandra Samardžić (džudo), Lejla Tanović (biciklizam) i Marica Gajić (košarka).

Odluku o tome ko će biti laureati žiri će donijeti 15. decembra na posljednjoj sjednici u Sarajevu i to nekoliko sati uoči završne manifestacije na kojoj će biti proglašeni oni koju su obilježili sportska dešavanja u godini na izmaku. Žiri je na zasjedanju redukovao i listu u kategoriji za najbolju ekipa a u užoj konkurenciji su SFK 2000 Sarajevo, Kadetska košarkaška reprezentacija BiH i KK Igokea.

Što se tiče nagrade za najboljeg trenera nju će dobiti neko od ova tri stručnjaka a u konkurenciji su Josip Pandža (košarka), Željko Lukajić (košarka) ili Samira Hurem (fudbal).

U užoj konkurenciji za najperspektivniju sportistkinju su Snežana Marković (stoni tenis), Nefisa Berberović (tenis), Zerina Piskić (fudbal), Tatjana Đekanović (streljaštvo), Žana Dragutinović (odbojka) i Emina Pašukan (plivanje).

Epitet najperspektivnijeg sportiste ponijeće Njegoš Sikiraš (košarka), Toni Miletić (džudo), Luka Mihailović (stoni tenis), Hamza Čajić (karate), Luka Dakić (kuglanje) ili Mihajlo Čeprkalo (plivanje).

"Ova manifestacija je tokom svi ovih 15 godina njegovala i očuvala ideju da bude podsticaj za bh. sportiste i nagradi one koji su uz izuzetne napore i zalaganje postigli zaista vrhunske rezultate. Uvjeren sam da ćemo i ovaj put biti na visini zadatka i da će 15. decmebra nagrade biti u pravim rukama iako svi portisti koji su ove godine bili u konkurenciji zaslužuju priznanje za svoje rezultate", rekao je Ljubiša Majdov, član žirija.

Nagrade će biti dodijeljene ukupno 12 kategorija a osim pomenutih tu su još

najbolji sportista sportu za invalide, najbolja ekipa u sportu za invalide. nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej, te nagrada publike - čitalaca o kojoj će SMS porukama odlučiti čitaoci "Nezavisnih" i posjetioci portala www.nezavisne.com. Svečana manifestacija proglašenja najboljih sportista BiH u 2015. godini biće održana 15. decembra u Kongresnom centru hotela "Terme" na Ilidži sa početkom u 20 časova. Istog dana nekoliko sati ranije, održaće se i posljednja sjednica žirija na kojoj će biti utvrđene konačne liste najboljih sportista BiH u ovoj godini.

"Nezavisne novine" i BHRT, a pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH, 15. godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH, najrelevantniju manifestacije ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije