Ostali sportovi

Nadolazeća ruska zvijezda mijenja sportsko državljanstvo

Nadolazeća ruska zvijezda mijenja sportsko državljanstvo
Foto: N.N. | Nadolazeća ruska zvijezda mijenja sportsko državljanstvo

Ruska teniserka Elina Avanesian (21), koja se nalazi na 78. mjestu WTA ljestvice, planira promijeniti sportsko državljanstvo i nastupati za reprezentaciju Jermenije.

Ovo je saopštio zamjenik šefa Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Jermenije Karen Gilojan.

Radi se o jednoj od najtalentovanijih ruskih igračica kojoj se predviđa svijetla budućnost. 

„Zvanično izjavljujem da će se vrlo brzo teniserka Elina Avanesian takmičiti za Jermeniju i predstavljati našu zastavu”, rekla je Gilojan

Podsjetimo, Elina je na Gran slam turniru Rolan Garos stigla do četvrtog kola, gdje je izgubila od buduće finalistkinje Jasmine Paolini.  Elina je izrazila radost zbog nadolazećih promjena i istakla da joj je velika čast predstavljati Jermeniju na međunarodnoj sceni. Takođe se zahvalila svojim fanovima na podršci i obećala da će ih i dalje radovati novim pobjedama.

Njeni roditelji su iz Nagorno-Karabaha odakle su došli Pjatigorsk, a njen otac je izjavio da mu je želja da Elina nastupa za Jermeniju, ali isto tako je naglasio da ona sada velika i da sama donosi odluke. Privlači pažnju medija i zbog svog izgleda. Poklanja dosta pažnje društvenim mrežama gdje objavljuje privatne fotografije. Inače, Elina već tri godine živi i trenira u Španiji. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije