Ostali sportovi

Najbolji uz najbolje: Mozzart sponzor OK Ljubinje

Najbolji uz najbolje: Mozzart sponzor OK Ljubinje
Foto: Ustupljena fotografija | Najbolji uz najbolje: Mozzart sponzor OK Ljubinje

Odbojkaški klub Ljubinje jedan je od sinonima za ovaj sport u Republici Srpskoj, BiH, ali i šire.

Tokom proteklih šest decenija osvojili su brojne titule i iznjedrili mnoge uspješne igrače, trenere, reprezentativce- u muškoj i ženskoj selekciji. 

Njihovu žensku ekipu ranije je podržala kompanija Mozzart, a sada su postali sponzor muškog sastava koji je premijerligaš BiH. 

"Svaka pomoć našem klubu dobro nam dođe. Ovo nije prvi put da je Mozzart stao uz nas. Prošle godine su donirali dresove našoj ženskoj selekciji koja i sada nastupa u Mozzart opremi. Drago nam je što smo tu saradnju, kroz ovo značajno sponzorstvo, produbili i nadamo se da ćemo tako nastaviti u narednom periodu", kaže Miladin Rudan, tehnički sekretar OK Ljubinje.

Klub je osnovan 1961. godine od kada je više puta mijenjao naziv, ali ne i pobjednički duh. Od 1970. igraju pod imenom OK Ljubinje, a danas OK Ljubinje BANKOM. 

Koliko je odbojka popularna u Ljubinju među svim generacijama, svjedoči činjenica da ovaj klub ima sve selekcije- od seniorske do pjetlića. Muška selekcija broji oko 70 članova, a ženska 100 odbojkašica u svim uzrastima. Djevojke se takmiče u Prvoj ligi RS. 

Klub je najuspješniji sportski kolektiv u takmičenju mlađih kategorija u muškoj selekciji na nivou BiH. Do sada su osvojili 36 titula u mlađim kategorijama na nivou Republike Srpske i BiH. Juniori Ljubinja prošle godine bili su prvaci BiH, a kadeti prvaci Srpske i drugi na nivou BiH. 

U novim Mozzart dresovima prvotimci se takmiče u Premijer ligi BiH gdje su trenutno sedmi na tabeli.

Za vikend su na domaćem terenu dočekali OK Borac iz Banjaluke. U sudaru dva jaka kluba, slavio je Borac, a zanimljivo je da su igrači sa obje strane mreže nosili ista obilježja jer je i Banjalučanima Mozzart sponzor. 

U redovima protivnika na ovoj utakmici bila su i četiri igrača iz Ljubinja. Naime, po završetku srednje škole, mladi igrači odlaze na studije u veće gradove gdje nastavljaju sportsku karijeru. Nekoliko igrača im je u inostranstvu, pa očekuju njihov povratak, ali i odlazak nekih članova juniorskog i kadetskog pogona.

Zato im je cilj da popune ekipu, da opstanu u društvu najboljih u Premijer ligi BiH i da se što duži niz godina takmiče u elitnom razredu bh. odbojke

Iz ovog kluba su potekli brojni uspješni odbojkaši… Među njima Đorđe Đurić koji je bio reprezentativac i osvajač Olimpijske medalje, a sada je sportski direktor OK Vojvodina, te Strahinja Kozić, šef mlađih selekcija Vojvodine. 

Njihov Anđelko Ćuk je igrao za reprezentaciju Hrvatske, Đorđe Knežević sada igra u Austriji, dok su braća Ćuk igrali za nacionalni tim Crne Gore, a tu su i reprezentativci Mitrinović, Janjić, te Ružić koji igra u Kaknju. Iako mala i skromnog budžeta, Opština Ljubinje pruža najveću podršku ovom uspješnom klubu po kojem su nadaleko poznati. Zbog brojnih uspjeha, dobili su i obećanje da će im povećati davanja iz javne kase. 

Uz njih su ponekad i resorno Ministarstvo, te donatori i sponzori. 

Među njima je sada i regionalni lider u priređivanju igara na sreću, pa se nadaju da će im to donijeti još mnogo sreće na parketima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije