Ostali sportovi

Nataša Slijepčević: U BiH nam nema ravnog

Nataša Slijepčević: U BiH nam nema ravnog
Foto: N.N. | Nataša Slijepčević: U BiH nam nema ravnog

Nadam se da možemo sezonu da završimo bez poraza, poručila je ovo jedna od najboljih bh. odbojkašica i članica višestrukog uzastopnog bh. šampina, Bimal Jedinstva, Nataša Slijepčević.

"Brčanske princeze" i ove sezone nemaju nimalo respekta prema protivnicima u Premijer ligi BiH. Zasad su jedina ekipa bez poraza, a s obzrom na roster tima i formu, teško da će i osjetiti gorčinu poraza. Već drugu sezonu boje Bimal Jedinstva brani dugogodišnja reprezentativka BiH Nataša Slijepčević. Ova simpatična Paljanka, koja je karijeru počela u Jahorini, priznaje da ih teško ko može zaustaviti u namjeri da osvoje sve trofeje.

"Iskreno, i ne može nam niko parirati, jedino od čega nas može biti strah jesmo mi same. Glavni protivnici ove sezone su nam Banjaluka Volej i Gacko, ali rezultat će na kraju sve pokazati što se toga tiče", ističe jedna od najiskusnijih igračica u redovima Brčanki.

Osim na bh. parketima, izabranice Samila Pezerovića svoj kvalitet su pokazali u Evropi. Ponovile su uspjeh od prije nekoliko godina plasmanom u osminu finala CEV kupa, te pokazale da su iz godine u godinu sve konkurentnije i na međunarodnoj sceni.

"Ove godine smo imali velike šanse za iskorak i ostaje žal što nismo uradile nešto više, jer smo realno gledajući mogle. Nedostajalo nam je malo iskustva i sportske sreće, ali s obzirom na to da nam je liga dosta slaba i da nemamo puno jakih utakmica, dobro je i ispalo", naglašava Slijepčevićeva.

Osim sa Bimal Jedinstvom, ova 28-godišnjakinja osvajala je trofeje i s ekipom Gacka (Kup BiH), a prije nego što je pojačala Brčanke, branila je boje mađarske ekipe Jaszbereni.

"Iz Gacka sam otišla u Mađarsku da vidim kako to ide. Iako su sa mnom bile Milica Ivković i Ivana Gardović, što je bilo dosta olakšavajuće, bilo mi je teško, možda čak i više psihički nego fizički, tako da sam se vratila u BiH da igram, a i kuća je bliže", zaključila je korektorka višestrukih uzastopnih šampionki BiH.

Bimal Jedinstvo je nakon 15. kola ostvarilo isto toliko pobjeda i sa 44 boda nalazi se na vodećoj poziciji na tabeli. Ove sezone su već osvojile jedan trofej odbranivši titulu u Kupu Republike Srpske, a jedini cilj im je da i ove godine odbrane naslove u bh. prvenstvu i Kupu BiH.

Inače, proteklog vikenda odigrani su svi susreti 15. kola. Najveći rival Brčankama biće ove sezone sjajna ekipa Banjaluka Voleja, koja je ostvarila još jednu sigurnu pobjedu. Rezultati: Bimal Jedinstvo - Sloboda 3:0, Banjaluka Volej - Jahorina 3:0, Goražde - Gacko 0:3, Smeč - Modriča 3:0, Maglić - Kula Gradačac 0:3. Poredak: Bimal Jedinstvo 44, Banjaluka Volej 41, Gacko 33, Kula Gradačac 31, Sloboda 23, Maglić 18, Smeč 17, Goražde 10, Jahorina 8, Modriča 0.

Završnica Kupa u Banjaluci i Brčkom

Banjaluka Volej i Mladost iz Brčkog biće domaćini završnice Kupa BiH u odbojici, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza BiH. Finalni turnir u ženskoj konkurenciji odigraće se u Banjaluci, 15. i 16. marta, a za trofej će se boriti Bimal Jedinstvo, Banjalula Volej, Kula Gradačac i Sloboda. Za trofej u muškoj konkurenciji boriće se ekipe Mladosti, Kaknja, Jedinstva (Brčko) i Majevice, a turnir se održava u Brčkom, 16. i 17. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije