Ostali sportovi

Nataša Slijepčević završila karijeru: Vrijeme je za bitnije stvari u životu

Nataša Slijepčević završila karijeru: Vrijeme je za bitnije stvari u životu
Foto: N.N. | Nataša Slijepčević završila karijeru: Vrijeme je za bitnije stvari u životu

​U trenutku kada je možda igrala i najbolju odbojku u karijeri, jedna od najboljih bh. odbojkašica i članica Bimal Jedinstva, Nataša Slijepčević je odlučila da završi sjajnu karijeru.

Iako se činilo da i dalje može da igra na vrhunskom nivou, 28-godišnja Paljanka donijela je odluku da u sportsku penziju ode sa stilom, osvojenom trostrukom krunom (titula prvaka, Kup BiH, Kup RS) sa ekipom Bimal Jedinstva u kojem je za dvije sezone ostavila značajan pečat u igri „brčanskih princeza“ (osvojila šest trofeja).

„To bi u suštini bilo to, dok još mogu da me pamte po dobrim partijama“, otkrila nam je već godinama najbolja korektorka na bh. odbojkaškoj sceni.

U kratkom rezimeu, Nataša naglašava kako je zadovoljna karijerom, te da ne žali ni za jednom odlukom, pa i ovom posljednjem s kojom je iznenadila sportsku javnost u BiH.

„Opraštam se jer je vrijeme za neke druge i bitnije stvari u životu. Dosta sam se igrala s loptom, ako Bog da, još malo pa ću sa djecom. Završila sam u stilu, osvojenim titulama, MVP nagradom... Probala sam vani, nije mi se svidjelo, tako da nemam za čim da žalim. Počela sam u Palama (Jahorina), tri sezone bila u Gacku (osvojila Kup BiH), sve u svemu lijepa karijerica, sve sam sama odabrala“, ističe Slijepčević i dodaje:

„Ako se kojim slučajem budem vraćala nekad, biće to više rekreativno na Palama, možda i da pomognem svom matičnom klubu ako bude trebalo“.

Trofejna odojkašica ostavila je dubok trag igranja i za reprezentaciju BiH. Na kraju je ipak, bila poprilično ljuta zbog posljednjeg slučaja kada igračice Bimal Jedinstva nisu nastupile za bh. selekciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

„Bila sam tu skoro deceniju, davala sve od sebe, iako se to nije cijenilo, što se da zaključiti po završetku nastupa za reprezentaciju BiH. Vidim da dosta ljudi osuđuje, u suštini neznalice i nedovoljno obavješteni likovi. Žao mi je zbog toga, ali, eto, svako uzima za pravo i osuđuje tuđe odluke, valjda njihovi životi nisu dovoljno zanimljivi, ali njihova stvar“, zaključila je sjajna Paljanka koja je u karijeri nosila i dres mađarske ekipe, Jaszbereni.

Nema sumnje da će njen odlazak biti nenadoknadiv gubitak za Bimal Jedinstvo, ali i samu bh. odbojkašku scenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije