Ostali sportovi

Nemanja Majdov za "Nezavisne": Iz krize ću izaći jači

Nemanja Majdov za "Nezavisne": Iz krize ću izaći jači
Foto: N.N. | Nemanja Majdov za "Nezavisne": Iz krize ću izaći jači

Svaki ozbiljan šampion treba da bude pametan da svaku, pa i ovu situaciju pokuša prevesti na svoj mlin, poručio je za "Nezavisne" Nemanja Majdov, džudo reprezentativac Srbije i član Crvene zvezde i Randorija iz Istočnog Sarajeva.

Svjetskom šampionu iz 2017. i bronzanom iz 2019. godine Ljetne olimpijske igre u Tokiju ovog ljeta trebalo je da budu prve u karijeri. Zbog pandemije virusa korona najveća sportska smotra, kao i ostala velika takmičenja, odgođena je za 2021. godinu, što Majdov smatra ispravnom odlukom.

"Igre su odgođene s razlogom: prvo zbog toga što je zdravlje najvažnije, a drugo jer su Olimpijske igre san, nešto u čemu sportisti treba da uživaju, a ako postoji i najmanji rizik - onda je to nemoguće. Upitna bi bila i sama forma sportista jer trenutno niko ne trenira onako kako bi trebalo. Da li mi je drago zbog odgađanja? Naravno da nije, jer se ovo ne poklapa sa mojim planovima, ovo je period u kojem sam očekivao da dođem u fantastičnu formu i napadnem olimpijsku medalju, ali šta je - tu je. Idemo dalje, iz cijele ove situacije treba izvući najbolje", kazao je Majdov.

NN: Šta se može iskoristiti iz ove situacije?

MAJDOV: Ja sam 2020. godinu već izbrisao iz glave. Svaki šampion treba da se prilagodi situaciji. Igre će biti iduće godine i tada ću biti godinu stariji i iskusniji. Na sve ovo gledam kao na priliku da napredujem dodatno još godinu dana i iz krize izađem jači, bolji i spremniji za osvajanje olimpijske medalje. Malo sam se pozabavio i brojkama. Svake dvije godine pravim veliki rezultat na svjetskim smotrama, pa onda je možda i ovo neki znak.

NN: Kakva je Vaša forma trenutno?

MAJDOV: Treninzi džudoa su obustavljeni. Kod kuće sam u Istočnom Sarajevu u karantinu kao i ostali građani u većem dijelu svijeta. Imam sreću da u sklopu porodične kuće imam salu pa mogu da radim barem individualno samo jednom dnevno, čisto da održim kakvu-takvu formu, koja je objektivno značajno oborena i nije ni približno na željenom nivou. S druge strane, neplaniranu pauzu pokušavam da iskoristim za potpunu rehabilitaciju tijela od brojnih povreda koje sam imao.

NN: Pada li Vam teško karantin?

MAJDOV: Ne previše. U suštini na izolaciju sam na neki način navikao, jer kada sam u punom trenažnom procesu imam jako malo vremena za bilo šta osim treninga. Sada imam malo više vremena za ostale aktivnosti, ali se ne smijem kretati, pa onda to koristim da više provodim vrijeme sa svojom porodicom, što takođe ima svoje prednosti.

NN: Koliko dugo ste bez takmičenja?

MAJDOV: U decembru prošle godine sam osvojio bronzu na mastersu u Kini i od tada su stale sve takmičarske aktivnosti. Sada se šalim da su Kinezi poslije tog mog uspjeha morali poslati virus jer nisu imali drugi način da me zaustave. Naravno, volio bih da se ovo nije desilo te se nadam da će se sve što prije završiti i sa što manje posljedica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije