Ostali sportovi

Nganu potpisao s velikom MMA promoterskom kućom

Nganu potpisao s velikom MMA promoterskom kućom
Foto: Twitter / Printscreen | Nganu potpisao s velikom MMA promoterskom kućom

Bivši UFC prvak u teškoj kategoriji Frensis Nganu odustao je od promocije u januaru i sada je potpisao s PFL-om nakon mjeseci pregovora.

Nganu potpisao je ugovor s Ligom profesionalnih boraca (PFL) nakon svog odlaska iz UFC-a početkom godine.

Frensis (36), razišao se s UFC-om u januaru nakon što nije uspio postići dogovor s promocijom oko novog ugovora. Očekivalo se da će Kamerunac braniti svoju titulu u teškoj kategoriji protiv Džona Džonsa, ali on je odbio ugovor vrijedan 8 miliona dolara kako bi se suočio s legendom UFC-a, odlučivši se osloboditi svog pojasa i potražiti druge opcije.

Nakon mjeseci pregovora, Nganu je najavio da će se takmičiti za PFL.

"Predator" je prethodno povezivan s promocijama "ONE Championshipom" i "Bare Knuckle Fighting Championshipom", ali šefovi dviju promocija insistirali su da se povuku iz pregovora.

David Feldman, koji vodi BKFC, rekao je da je Nganu tražio previše novca, dok je Čatri Sitjodtong, koji vodi ONE, tvrdio da Nganu želi biti u upravnom odboru za promociju i odbio je ponudu od 20 miliona dolara.

Predsjednik UFC-a Dejna Vajt obećao je da više nikada neće raditi s Nganuom jer je s njim "nemoguće" pregovarati.

Nganu, koji se nije borio otkako je pobijedio Sirila Ganea u januaru 2022., izrazio je interes za svoj bokserski debi prije takmičenja u MMA-u, ali čini se da ti planovi sada nisu u planu, prenosi "Mirror".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije