Ostali sportovi

Ninić ponovo prvak Evrope

Draženko Ninić se ponovo popeo na krov Evrope. Član Kik boks kluba Banjaluka u Milanu je u subotu veče u meču za upražnjenu profesionalnu titulu u disciplini loukik do 81,4 kilograma pobijedio Francuza Jusufa Brahama jednoglasnom odlukom sudija 3:0.

 

`Nakon prve runde vidio sam da je rival u nogdaunu, a bila mu je pukla i arkada. Iako sam bio oprezan jer je Francuz kvalitetan borac, dominirao sam ringom, u posljednje dvije runde pojačao sam tempo i mislim zasluženo došao do trijumfa i titule prvaka Evrope. Srećan sam zbog ovog rezultata. Sada razmišljam o odmoru, a poslije ću da se posvetim narednim izazovima`, kazao je Draženko Ninić poslije osvojene titule profesionalnog prvaka Evrope u lou-kiku.

Bh. kik bokser je već jednom bio šampion Starog kontinenta kada je 2002. godine u `Boriku` savladao Holanđanina Saida Hagniju. Nakon godinu dana uspio je da sačuva pojas protiv Francuza Hasana Bauoa. Ove krune je morao da se odrekne kada je 2006. godine izazvao Crnogorca Ivana Strugara u meču za titulu svjetskog šampiona.

`Iskreno, pribojavali smo se meča u Milanu, ali sve je ispalo na najbolji mogući način. Iako Ninić nije imao mnogo podataka o Brahamu mirno je vodio borbu, bio je superiorniji u ringu i na kraju je dobio zaslužen aplauz ljubitelja kik boksa`, rekao je Vlado Malijević, trener Draženka Ninića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije