Ostali sportovi

Novi podvig šampiona iz Istočnog Sarajeva: Majdov bronzani na SP

Novi podvig šampiona iz Istočnog Sarajeva: Majdov bronzani na SP
Foto: Twitter | Novi podvig šampiona iz Istočnog Sarajeva: Majdov bronzani na SP

Najbolji srpski džudista Nemanja Majdov osvojio je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Japanu. Svjetski prvak iz 2017. godine je do novog podviga stigao nakon što je ostvario pet pobjeda na smotri najboljih džudista svijeta.

Uspjeh je veći kada se da je šampion iz Istočnog Sarajeva tek izašao iz faze oporavka (povrede koljena), te je praktički u daleki Tokio otišao bez treninga.

Ipak, reprezentativac Srbije prevođen svojim trenerom i ocem Ljubišom, iako još nedovoljno spreman pokazao je zašto je je jedan od najboljih boraca na svijetu.

Do novog velikog odličja Majdov je stigao tako što je u kvalifikacionim borbama redom rušio protivnike. U prvoj borbi bio je bolji od Egipćanina Hatema El Akara, u drugoj je pao Austrijanac Johanes Pacer, pa Izraelac Li Kohman. U četvrtfinalu kategoije do 90 kg Majdov je bio bolji i od Memadali Mehdijev iz Azerbejdžana.

Uslijedio je zatim najvažniji meč u polufinalu koji je donosio sigurnu medalju protiv Holanđanina Noel van T Enda iz Holandije koji je na kraju iponom savladao Majdova, koji je imao još jednu priliku za bronzanu medalju i to protiv Mađara Krstijana Tota.

Nakon još jedne iscrpljujuće borbe, umorni Nemanja je iponom ostvario veliku pobjedu i tako svojoj riznici dodao još jednu medalju sa velikih takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije