Ostali sportovi

OK BiH u Tesliću slavi Dan olimpizma

OK BiH u Tesliću slavi Dan olimpizma
Foto: OK BiH | OK BiH u Tesliću slavi Dan olimpizma

Danas na dan osnivanja Modernih olimpijskih igara, u organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i opštine Teslić proslavlja se "Olympic Day".

Olimpijski komitet BiH sada već tradicionalnu proslavu diljem Bosne i Hercegovine je odlučio da 2021. godine organizuje u Tesliću.

"Olympic Day" je otvorio predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Marijan Kvesić, uz prisustvo potpredsjednika Milanka Mučibabića, ambasadora Japana u BiH Ito Makoto, pomoćnika ministra za sport u Ministrastvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske Marija Đurana i načelnika opštine Teslić Milana Miličević.

"Olympic Day" je sjajan podsjetnik da sport može da nas ujedini i učini svijet mnogo boljim mjestom za nas sve. Posebno ove godine Olimpijske igre u Tokiju  šalju jaku poruku, a to je poruka zajedništva. Danas okupljeni zajedno prisjećamo se olimpijskih vrijednosti, ali i dijelimo osjećaj solidarnosti i optimizma koji u svima nama budi sport", poručio je predsjednik Marijan Kvesić.

Ito Makoto je podijelio radost da može zajedno sa bh. mladima proslaviti "Olympic Day", koji takođe označava 30 dana do početka Olimpijskih igara u Tokiju. Ambasador Japana u BiH poželio je puno sreće bh. olimpijcima koji će se takmičati na Igrama, naglasivši da je sve spremano za sigurne Olimpijske igre u Tokiju.

Više od 150 djece imalo je priliku u Tesliću se okušati u osam sportova: fudbal, rukomet, stoni tenis, streljaštvo, atletika, karate, badminton i košarka, a sve sa ciljem promocije olimpijskog duha i olimpijskih vrijednosti među mlađim naraštajima. "Olympic Day" ove godine je značajniji od prethodnih jer pruža mogućnost mladima da budu fizički aktivni poslije dugog perioda kovid-19 restriktivnih mjera, koje su nepovoljno uticale na njihovo fizičko, a i mentalno stanje.

"I ove godine Dan olimpizma proslavili smo sa našim vrhunskim bh. sportistima i olimpijcima, Hamzom Alićem, Kemalom Mešićem, Tatjanom Đekanović i Mihajlom Čeprkalom, koji su promovisali vrijednosti olimpizma među mladima, te su po završetku "Olympic Day" uručili Diplome svim učesnicima", saopšteno je iz OK BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije