Ostali sportovi

Fatić: Ako Srbija igra na Palama, mi ćemo u Pazaru protiv Kosova

Fatić: Ako Srbija igra na Palama, mi ćemo u Pazaru protiv Kosova
Foto: N.N. | Ilustracija

Najava prijateljske utakmice odbojkašica Srbije i Azerbejdžana u Palama podigla je prašinu u dijelu bh. javnosti. Alija Fatić, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH, ističe da je OS Srbije morao da kontaktira OS BiH prije zakazivanja utakmice, dok Milutin Popović, potpredsjednik OS BiH, ne vidi ništa sporno da dvije selekcije na pripremama odigraju prijateljski meč.

OSS, čija će selekcija biti u julu na pripremama u Palama, dogovorila je prijateljsku utakmicu s Azerbejdžanom 17. jula u dvorani "Peki".

"Nisam protiv odigravanja utakmice, ali OSS je morao da mene, odnosno OS BiH, kontaktira, prije zakazivanja utakmice, morao je da traži saglasnost. Ukoliko se ta utakmica odigra, zakazaću utakmicu BiH - Kosovo u Novom Pazaru", rekao je danas Alija Fatić, predsjednik OS BiH, za "Nezavisne".

Fatić je rekao da su ga tokom odmora pozvali iz OS BiH da mu kažu za odigravanje utakmice, te dodao:

"Imam podršku javnosti, a vidjećemo kako će se Zoran Gajić, predsjednik OSS, osjećati kada budemo igrali u Novom Pazaru. Očekivao sam danas njegov poziv, ali još nije zvao."

Na pitanje da li će od OSS tražiti saglasnost za tu utakmicu, odgovorio je:

"Ne, ako odigraju sada, nećemo ništa tražiti."

Gajić kaže da je u kontaktu sa OS BiH.

"Ja sam kontaktirao Milutina, koji je potpredsjednik OS BiH, a meni je svejedno da li je Milutin ili Alija... Kontakt je uspostavljen. Nas su iz Azerbejdžana pitali da igramo prijateljsku utakmicu, ali rekli smo im da smo tada u Palama i prihvatili su da dođu tamo. Što se mene tiče, svi su dobrodošli na utakmicu, a odbojka je nešto što treba da spaja, a ne razdvaja", rekao je Gajić, dodajući da ne vjeruje da je Fatić rekao da će BiH igrati s Kosovom u Novom Pazaru.

Popović nije želio da komentariše Fatićeve izjave, ali je rekao da nije neuobičajeno da reprezentacije igraju prijateljske utakmice u drugim državama.

"Ne bih komentarisao, jer ne znam šta je ko rekao, ali ne vidim problem u odigravanju utakmice Srbija - Azerbejdžan u Palama. Odbojkašice Srbije će imati pripreme u Palama, zakupili su smještaj i dvoranu, i ne znam da je to zabranjeno. Igraće prijateljsku utakmicu s Azerbejdžanom, koji će takođe tamo obaviti dio priprema u okviru saradnje sa OSS. Neke utakmice će biti zatvorenog tipa, a odlučili su da jednoj može da prisustvuje i publika. To nije utakmica Evropskog prvenstva ili Lige nacija, nije zvanična utakmica... tako da ne vidim problem", rekao je Popović i podsjetio da su nekada i odbojkaši BiH tokom priprema u Sloveniji igrali prijateljske utamice s reprezentacijama koje su tamo bile na pripremama.

Popović je, takođe, istakao da OS BiH ima odlične odnose s odbojkaškim savezima Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Turske, Bugarske...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije