Ostali sportovi

Pratite nas na Google news

OS RS razočaran odlukama o završetku takmičenja

OS RS razočaran odlukama o završetku takmičenja
Foto: Arhiva/ilustracija | OS RS razočaran odlukama o završetku takmičenja
N.N.

Članovi Upravnog odbora Odbojkaškog saveza RS i US OS BiH istakli su da dijele razočarenje zbog nespremnosti OS BiH da se Odluka o završetku takmičenja donese na način kakav su učinile brojne odbojkaške federacije u okviru CEV-a.

Naime, bh. takmičenje je zbog pandemije virusa korona prekinuto bez odluke o šampionu i prolasku ekupa u evro takmičenja.

U Saopštenju OS RS ističu da zbog ovakov stanja u bh. odbojci trpe klubovi i odbojka u cjelini, pa i rejting OS BiH.

"U godini kada imamo značajne nastupe odbojkaških reprezentacija BiH, predstavnici OS RS u OS BiH tražili su i apelovali na stvaranje pozitivne i relaksirane atmosfere u svim odnosima između klubova, između Saveza i klubova, da bi mogli uspješno realizovati važne odbojkaške sadržaje u okviru CEV-a. Ako ima dobre volje, bez isključivosti, ima dovoljno vremena da se to riješi", naveli su iz OS RS, a u sapštenju dodaju:

"I klubovi neposredno zainteresovani za CEV i MEVZA takmičenja treba da iskažu punu sportsku širinu i razumijevanje u pronalaženju najboljih rješenja (na osnovu iskustva drugih). Ali, ako nema te spremnosti kod ostalih, od koga očekujemo da riješi nastalu situaciju štetnu po sve? Samo dogovorom i razumijevanjem možemo naći rješenje. Drugog pravog i pravednog rješenja nema."

Iz OS RS kažu da se želje i sitni interesi mogu u određenom stepenu razumjeti:

"Ali pravi sportisti i sportski radnici mogu se izdići iznad toga. Ne bi to bilo prvi put. Ovi stavovi nisu usmjereni ni prema kome pojedinačno. Ovo je apel za sve nas u odbojci. Ovo je apel i za osjećaj odgovornosti prema sportskoj i društvenoj javnosti. Ako je ovo suvišno i bez smisla, situacija je jasna i dalje ne vrijedi trošiti vrijeme."

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije