Ostali sportovi

Od Vojvodine tri terena za RS

Od Vojvodine tri terena za RS
Foto: N.N. | Od Vojvodine tri terena za RS

Ministarka porodice, omladine i sporta Sonja Davidović razgovarala je u danas sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vojvodine Vladimirom Batezom o realizaciji zajedničkih projekata, a dogovorena je i direktna podrška Pokrajinskog sekretarijata Vojvodine razvoju školskog sporta Republike Srpske u vidu donacije tri multifunkcionalna sportska terena.

Saradnja će biti nastavljena i kada je riječ o organizovanju zajedničkih sportskih događaja.

"Dogovorili smo se da nastavimo tradiciju jednog lijepog sportskog događaja, a riječ je o turniru prisajedinjenja, na kojem su prošle godine učestvovali kadeti iz Republike Srpske u košarci, odbojci i rukometu. I ove godine ćemo biti gosti u Vojvodini, a  naredne će RS biti domaćin značajnog događaja koji okuplja više stotina djece", istakla je Davidovićeva.

Batez je istakao da je školski sport jedan od prioriteta Strategije razvoja sporta u RS i Vojvodini i da će pružiti direktnu podršku RS u tom smislu.

"Doniraćemo tri multifunkcionalna sportska terena Republici Srpskoj, a Ministarstvo porodice, omladine i sporta će odrediti opštine kojima ćemo pokloniti ove terene", rekao je Batez, naglasivši da je izgradnja sportske infrastrukture i razvoj školskog sporta jako važan za djecu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije