Ostali sportovi

Odbojkašica Edina Begić: Biti opet na terenu je neopisivo

Odbojkašica Edina Begić: Biti opet na terenu je neopisivo
Foto: N.N. | Odbojkašica Edina Begić: Biti opet na terenu je neopisivo

Neopisiv je osjećaj vratiti se na teren, pogotovo zbog toga što znam koliko fizički i psihički je bilo teško svih ovih mjeseci, rekla je reprezentativka BiH i odbojkašica italijanske Monce Edina Begić, koja se nakon skoro godinu i po vratila na parkete.

Teška povreda, puknuće prednjeg ukrštenog ligament, koju je doživjela početkom prošle sezone, te onda pojava virusa korona, najbolju bh. odbojkašicu su s terena odvojili duže od godinu dana. Danas sjajna odbojkašica Monce, osvajačica Čelendž CEV kupa, ponovo igra na vrhunskom nivou. Koliko je važna karika u italijanskoj ekipi potvrđuje i to što joj je klub ovog ljeta produžio ugovor iako je u tom trenutku bila povrijeđena.

"Zadnju oficijalnu utakmicu odigrala sam nekad krajem aprila 2019. godine, kada smo igrali polufinale plej-ofa protiv Konegliana. Nakon te utakmice zbog povrede koja mi se desila u oktobru na početku nove sezone prošlo je evo gotovo godina i pol otkako ponovo mogu da stavim koljenice, zavežem pertle i izađem na teren s timom", kaže za "Nezavisne" presretna Edina, koja je na sjajan način otvorila novu sezonu.

Naglašava da je proces oporavka bio dug i težak, ali da niti jednog trenutka nije klonula duhom, te je istinki vjerovala da se može uspješno vratiti na teren.

"Sjećam se da sam dosta puta u dvorani bila s curama gledajući kako treniraju, a ja sa strane očima punih suza jedva radila iskorake i ostale vježbice koje su bile sastavni dio mog treninga, a srce samo gleda loptu. Međutim, moram priznati da sam imala ogromnu želju, snagu i strpljanje da idem naprijed", ističe jedna od najboljih igračica u istoriji Univerziteta Arkanzas u Litl Roku i dodaje:

"Znala sam koji mi je cilj i ništa me nije moglo spriječiti da napredujem te da budem bolja svakim novim danom, ali naravno uz podršku porodice, prijatelja i kluba sve je dosta lakše. Pojavljivanje korone je sigurno usporilo proces rehabilitacije, ali mislim da mi je dalo i mogućnost potpunog oporavka bez žurbe da budem ponovo na terenu."

Sezona u Italiji je počela, a Begićeva je ponovo našla mjesto u timu Monce. Na posljednjoj utakmici protiv Novare (3:1) nakon dužeg perioda našla se u prvoj postavi.

"Ovo mi je druga utakmica u četiri kola, a prva u kojoj sam bila starter i koju sam odigrala do kraja. Kao ekipa mislim da smo dosta jake jer imamo cura koje imaju iskustva na internacionalnoj sceni s reprezentacijama koje su na vrhunskom nivou u Evropi, ali tako i šire, te imamo za cilj što bolju poziciju na tabeli i ukoliko bude sve išlo po planu nadam se da ćemo biti u top 3-4 ekipe", zaključila je Edina Begić, kojoj je ovo već peta sezona u jednoj od najkvalitetnijih liga u Evropi.

Ovo je svakako sjajna vijest i za reprezentaciju BiH koju naredne godine očekuju kvalifikacije za Evrovolej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije