Ostali sportovi

Odbojkašica Maja Blagić: Borac i ja vratićemo se još jači

Odbojkašica Maja Blagić: Borac i ja vratićemo se još jači
Foto: N.N. | Odbojkašica Maja Blagić: Borac i ja vratićemo se još jači

Vratićemo se jači i ja, i Borac, poručila je ovo Maja Blagić (21), odbojkašica Borca, nakon što Banjalučanke nisu uspjele da se plasiraju u Prvu ligu Republike Srpske, a ona doživjela povredu zbog koje će propustiti cijelu sezonu.

Odbojkašice Borca imale su dvije prilike da na sjajan način zaokruže prošlu sezonu. Ipak, nisu uspjele da se plasiraju u viši rang, prvo ih je u doigravanju za šampiona Druge lige RS zaustavila ekipa Libera, a zatim u baražu za popunu Prve lige zvornička Drina. Ovi porazi su teško pali banjalučkom kolektivu, koji je nakon teških godina ponovo stao na zdrave nego i pitanje je vremena kada će se vratiti u sami vrh.

"Svi smatramo da nismo za Drugu ligu, da zaslužujemo i možemo više. Došle smo do finala, gdje smo očekivale pobjedu, ali je sve nekako krenula protiv nas. Nije bilo naše energije. Igrale smo taj baraž sa Drinom, gdje smo izgubile, smatram da smo imale manje sreće taj dan", kaže prvotimka OK Borac Maja Blagić.

Odbojkašica iz Gradiške, gdje je igrala sedam godina, u Borac je stigla prošle godine, baš kao i većina igračica, a sve s ciljem da se vrate u viši rang.

"Aleksandar Dakić nas je sve spojio iz raznih klubova. Stvarno je dobra ekipa i ima mnogo talentovanih djevojaka. Svaka je na svoj način dobra, ali moram istaći da je Tina Udovčić veoma talentovana i jedna je od igračica koje nose ekipu i drže atmosferu", ističe Blagićeva i dodaje:

"Takođe, imamo i sjajne trenere, koji su nam u svemu velika podrška. Svi u klubu smatramo da nam je samo potrebno da se više uigramo, jer tek godinu dana igramo zajedno. Tako da će to sve doći na svoje i da će OK Borac pokazati svoje rezultate koje zaslužuje već u narednoj sezoni."

Mladu odbojkašicu Borca zadesio je veliki peh uoči baražne utakmice sa Drinom. Nakon jednog doskoka doživjela je tešku povredu koljena zbog koje je čeka višemjesečna pauza.

"Ovu sezonu, nažalost, neću moći da igram. Stradali su mi prednji ukršteni ligamenti i uskoro me čeka operacija. Ipak, to nije razlog da napustim ovaj klub i odbojkašku karijeru. Svoj klub ću bodriti ove sezone sa tribina, a već iduće se vidimo na terenu. Vratiću se još jača", poručila je optimistična i ambiciozna Maja Blagić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije