Ostali sportovi

Odbojkašica Nina Vidaković: Mađarska novi veliki izazov

Odbojkašica Nina Vidaković: Mađarska novi veliki izazov
Foto: Privatna arhiva | Odbojkašica Nina Vidaković: Mađarska novi veliki izazov

Nakon igranja u BiH, Srbiji i Albaniji, talentovana odbojkašica iz Brčkog Nina Vidaković (19) u narednoj sezoni nastupaće u Mađarskoj. Nekadašnja igračica Bimal Jedinstva s kojim je osvojila trostruku krunu potpisala je ugovor s ekipom Eotvos iz Debrecina, u kojem očekuje novi napredak u karijeri.

Vidakovićeva inače potiče iz odbojkaške porodice, a upravo su roditelji koji su vodili školsku sekciju odbojke najzaslužniji za ono čime se danas bavi. Najveće zasluge što će provesti još jednu sezonu u inostranstvu, ovaj put u redovima mađarskog premijerligaša, ima njena majka, inače bivša profesionalna odbojkašica.

"Zahvaljujući mojoj majci, koja je bila odbojkašica u Rusiji i reprezentativka tadašnjeg SSSR, a uz pomoć menadžera iz Evropske unije, uspjela sam da odem u Evropu. Kao mladom igraču to mi je bio veliki izazov, kao i dodatno iskustvo", kaže devetnaestogodišnja bh. internacionalka.

Poslije završene osnovne škole otisnula se u Srbiju gdje je igrala tri godine, da bi se potom vratila u Brčko gdje je sa višestrukim prvakinjama BiH osvojila sve što se može osvojiti. Poslije jednog turnira sa juniorskom ekipom u Beogradu dobila je novi poziv, ovaj put od ekipe Valjeva.

"Poslije odigrane sezone u Srbiji karijeru prošle sezone trebalo je da nastavim u ekipi Banjaluka voleja, ali nažalost nisam našla zajednički jezik sa banjalučkim klubom. Ubrzo je došao poziv iz Albanije i ekipe Mirdita volej, gdje sam se super snašla. Iznenađena sam bila nivoom odbojke u toj zemlji. Stekla sam bitno iskustvo, a posebno igrajući polufinale Kupa Albanije. Jako mi je žao što nismo uspjeli odigrati plej-of zbog nastale situacije u svijetu (pandemija virusa korona)", ističe mlada Brčanka.

Trenutno boravi u rodnom gradu gdje se sprema za nove izazove, ovaj put u sve kvalitetnijoj ligi u Mađarskoj. Pod palicom majke, ujedno i trenera, trenira kako bi što spremnija dočekala novu sezonu.

"Moja majka, koja je više u ulozi mog ličnog trenera, pružala mi je maksimalnu podršku i značajne savjete što se tiče moje igre i života u inostranstvu. Nadam se da ću ispuniti očekivanja u novom klubu u kojem očekujem da pokažem koliko mogu. Nakon Albanije sigurno je da je ovo važan korak u mojoj karijeri", zaključila je nova članica tima iz Debrecina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije